top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De AI-leraar Engels die je in je zak kunt stoppen


Foto Loora


Voor Roy Mor was het verbeteren van zijn Engels een frustrerende ervaring. Dus probeerde hij zichzelf Arabisch en Frans te leren. Maar hoewel de meeste mensen de poging waarschijnlijk zouden hebben laten varen, richtte hij een bedrijf op om het probleem aan te pakken.


“Het idee kwam voort uit onze persoonlijke frustratie over het leren van talen. Persoonlijk had ik geen gelegenheid om Engels te spreken, en ook niemand om het mee te spreken”, vertelt hij aan ISRAEL21c.


"We dachten dat het geweldig zou zijn als iedereen een persoonlijke AI-leraar op zak had waarmee ze gewoon konden praten over wat ze maar wilden, wanneer ze maar wilden."


Deze gedachte bracht Mor en zijn beste vriend uit zijn legertijd, Yonti Levin, ertoe om Loora ("taal" in het Arabisch) op te richten, een op generatieve AI gebaseerde app waarmee gebruikers in het Engels kunnen praten over hun favoriete onderwerp en situaties kunnen oefenen zoals werk interviews of werkvergaderingen, allemaal terwijl ze feedback krijgen over hun grammatica en uitspraak.


Door technologische doorbraken op het gebied van natuurlijke taalverwerking in 2020 konden de twee aan hun droomproject beginnen. Als ontwikkelaars met een achtergrond in machine learning richtten ze eind 2020 het bedrijf op en begonnen ze zelf met het bouwen van de app.


Het Loora-team op hun kantoor in Tel Aviv. Foto met dank aan Loora via IDRAEL21c


"Het probleem was dat als je Engels al boven een heel basaal niveau lag, en het niveau dat je nodig hebt heel hoog is, er geen goede oplossingen bestonden", merkt Mor op.


“Aan de ene kant zijn er geweldige apps, zoals Duolingo, een geweldig bedrijf, die je van niets weten naar een beetje weten. Ze zijn bedoeld voor informele studenten, dus als je naar Italië wilt reizen en koffie in het Italiaans wilt bestellen, dan zijn ze geweldig. Maar als je in het Engels wilt werken, dan zijn ze niet relevant.”


Privéleraren daarentegen zijn duur. “En er is veel wrijving – je moet van tevoren een les instellen en met iemand praten over iets dat je niet per se wilt. Het brengt mensen ook in verlegenheid en weerhoudt hen ervan de kwestie te benaderen.”


Netflix voor het leren van talen

De medeoprichters zien Loora als een soort Netflix voor het leren van talen, gericht op jongvolwassenen van 17 tot 45 jaar die goed Engels nodig hebben voor hun studie of carrière.


"Eenenzeventig procent van onze studenten doet het om professionele redenen, omdat ze het gevoel hebben dat dit hen ervan weerhoudt vooruitgang te boeken op het werk of professionele kansen te krijgen", zegt Mor.


De Loora-app werkt samen met gebruikers aan hun Engelstalige grammatica en uitspraak in een bepaald vakgebied. Foto met dank aan Loora via ISRAEL21C


Het bedrijf heeft duizenden klanten over de hele wereld, ook in Europa, Israël en immigranten naar de Verenigde Staten.


Ze een goede en boeiende ervaring bieden, merkt Mor op, is geen gemakkelijke taak.


“Het is nog steeds erg moeilijk om een ​​goede ervaring te creëren die gebruikers na verloop van tijd waarde geeft. Je hebt de gegevens nodig om te weten wat een goed gesprek is, wanneer je feedback moet geven, hoe je ze na verloop van tijd betrokken kunt houden, hoe je een gespreksonderwerp opbouwt en hoe je de herinnering aan dit alles beheert”, legt hij uit.


Aanzienlijke groei

De kern van het systeem maakt gebruik van een eigen gen-AI-model dat Loora speciaal heeft gebouwd, getraind en geoptimaliseerd om Engels te onderwijzen.


“Engelse leerlingen hebben bijvoorbeeld leraren nodig die een conversatietraject van een jaar of twee aankunnen, hen geïnteresseerd houden en alles op een gepersonaliseerde manier doen, zoals het verbeteren van het niveau naarmate de leerling vordert. Hoe meer data we hebben van leerlinggesprekken en gebruikersspecificaties over wat goed en wat minder goed was, hoe beter we de modellen kunnen trainen om bij het doel te passen.”


Loora is net uit stealth gekomen met $ 9,25 miljoen aan startkapitaal onder leiding van de Israëlische VC Emerge, met deelname van de oprichters van Lightricks en enkele oprichters van ironSource , samen met engelinvesteerders.


Loora, gevestigd in Tel Aviv, heeft 12 werknemers op het gebied van onderzoek, engineering en product, en stelt nu een marketingteam samen.


“Ook dit jaar zien we een zeer sterke groei en mensen zijn erg blij met het product. Het doel is nu in de eerste plaats om te groeien en het product voor meer mensen toegankelijk te maken. Er zijn ook talloze andere dingen die we aan het product kunnen toevoegen en verbeteren om het beter te maken”, zegt Mor.


Het toevoegen van meer talen is echter geen direct doel.


“De behoefte om Engels te leren is bijna existentieel”, zegt Mor, die de app zelf gebruikt om te oefenen en zich voor te bereiden op belangrijke vergaderingen.


"Het is geen 'nice to have' of een hobby, en vaak hebben mensen het nodig voor hun levensonderhoud en om vooruit te komen in het leven, dus dat levert een heel ander soort product op", legt Mor uit. “Maar in de toekomst zullen we meer talen hebben. Op dit moment werken we ook alleen op iOS, dus we willen Android toevoegen, en misschien ook een B2B-model.”


Zijn primaire doel om gebruikers het gevoel te geven dat hun Engels verbetert en om vertrouwen te krijgen in het spreken in het Engels met echte mensen.


“We willen dat ze de wereld ingaan en zichzelf zijn in het Engels, en niet het gevoel hebben dat ze hun handen op hun rug gebonden hebben. Voor Engels om hen niet te hinderen of te weerhouden van het vervullen van hun dromen of aspiraties of iets anders dat ze zouden willen bereiken.”


Klik hier voor meer informatie.101 weergaven1 opmerking

1 Comment


Roni Stoker
Roni Stoker
Jul 16, 2023

Wat een geweldige uitvinding! Men kan gerust stellen dat tientallen miljoenen mensen wereldwijd hebben op zo'n uitvinding gewacht. Engels op hoog niveau is essentieel voor iedere academicus die in zijn carrière verder wil komen. Ik gebruik ook AI als een spellingcheck in het Nederlands en Duits. Werkt goed. Ik hoop dat dit bedrijf zal a) in Israël blijven, en b) het succes hebben die het verdient.

Like
bottom of page