top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Amerikaanse inlichtingendienst schat dat tot nu toe 20-30% van de terroristen van de terroristische organisaties zijn geëlimineerd

Foto IDF woordvoerder


Na meer dan drie maanden sinds het uitbreken van de oorlog met Hamas schat de Amerikaanse inlichtingendienst dat tot nu toe 20-30% van de terroristen van de terroristische organisatie is geëlimineerd, zoals gisteren (zaterdag) in de Wall Street Journal werd gerapporteerd, aldus N12News.


Er werd ook gemeld dat Hamas wapens bezit die nog maandenlang in de strijd kunnen worden gebruikt, ondanks de intense activiteit van de IDF in de Gazastrook de afgelopen maanden.


Bovendien schatten de Amerikaanse inlichtingendiensten dat Hamas al bezig is om de controle over de bevolking in het noorden van de Gazastrook te hernieuwen. Volgens het rapport werkt de terroristische organisatie eraan om haar politiemacht terug te brengen naar delen van Gaza-stad.


De schattingen in de Amerikaanse krant wijzen op een probleem aan de kant van Israël, namelijk dat het nog niet dichtbij de nederlaag van Hamas is, zoals aangegeven in de doelstellingen van de oorlog. "Israëlische functionarissen gaven toe dat ze ondanks een agressieve lucht- en grondcampagne in Gaza hun doel, namelijk het vernietigen van Hamas, niet hebben bereikt", aldus het rapport.


“Hoewel Hamas volgens schattingen van de VS en Israël duizenden slachtoffers heeft geleden, streeft het ernaar deze oorlog te overleven, wat ook de opinie is van huidige en voormalige Israëlische militaire bronnen”, voegde het eraan toe

332 weergaven0 opmerkingen
bottom of page