top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De "Art&Craft" single malt whisky-serie van M&H distilleerderij uit Tel Aviv

Foto M&H distilleerderij


M&H Distillery , de bekroonde whiskystokerij van Israël, kondigt de officiële lancering aan van de "Art&Craft" single malt whisky-serie, de nieuwe kenmerkende limited editions van vooruitstrevende whisky's van de distilleerderij, nu verkrijgbaar in Nederland, België en Duitsland.


De eerste collectie van de serie "Art&Craft" presenteert zes single malt-whisky's gerijpt in ex-biervaten: DoppelBock Beer Cask, Barely Wine Cask, Stout Beer Cask, Belgian Ale Beer Cask, Chocolate Porter Beer Cask en ex-Islay IPA-vat.


De serie "Art&Craft" versterkt de voortdurende toewijding van M&H Distillery aan experimenten en innovatie zonder afbreuk te doen aan vakmanschap en traditie. Gerijpt in het unieke mediterrane klimaat in de in Tel Aviv gevestigde distilleerderij en vervaardigd door Head Distiller Tomer Goren, toont de "Art&Craft"-serie het voortdurende onderzoek en vooruitstrevende innovatie van M&H Distillery met ongewone vaten aangevuld met het rijke terroir van Israël.

Tomer Goren, hoofddistilleerder van M&H Distillery, legt uit:"Als ambachtelijke distilleerderij in Tel Aviv denken we voortdurend na over hoe we nieuwe gewaagde en unieke concepten op tafel kunnen zetten; onze filosofie is om buiten de gebaande paden te denken. Vier jaar geleden, hebben we zes verschillende lokale brouwerijen benaderd en samen met de brouwmeester van elke brouwerij hebben we bieren geselecteerd om te rijpen in onze whiskyvaten. one-of-a-kind.De tweede Art&Craft-collectie zal zich richten op geselecteerde lokale Israëlische wijnhuizen die we aanbidden, zal worden uitgebracht in het voorjaar van 2023 en je zult whisky kunnen proeven die is gerijpt in ex-Israëlische wijnvaten.


DoppelBock Beer Cask is een single malt-whisky die volledig is gerijpt in voormalige vaten van de Haaretz-brouwerij, een veelgeprezen Israëlische brouwerij aan de rand van de Negev-woestijn. Deze vaten, die aanvankelijk ex-bourbonvaten waren die door M&H aan HaAretz werden geschonken, werden vervolgens gebruikt als vat om een ​​speciaal DoppelBock (dubbelbock) bier te rijpen met een zoete geur en een smaak die rijk is aan chocolade en geroosterde moutkenmerken. Het bier werd na vier tot zes maanden geëxtraheerd en de vaten werden teruggebracht naar M&H, opnieuw gevuld en gedurende drie jaar tot in de perfectie gerijpt. Een van de vaten in de editie heeft een heel jaar gerijpt in het M&H Dead Sea Project, waardoor de smaak naar nieuwe hoogten werd getild.


Belgian Ale Beer Cask is een single malt whisky die volledig gerijpt is in drie ex-Jems Brewery biervaten in centraal Israël. Deze vaten, die oorspronkelijk ex-bourbonvaten waren die door M&H aan Jems werden geschonken, werden vervolgens gebruikt om de Jems 8.8 te rijpen - een robuust Belgisch bier in bierstijl met fruitige geuren, ondertonen van karamel en een heerlijke bitterheid. Het bier werd na 4-6 maanden geëxtraheerd en de vaten werden teruggebracht naar M&H, opnieuw gevuld en gedurende drie jaar tot in de perfectie gerijpt.

De verkoopprijs voor het DoppelBock Beer Cask is 88 euro en 89 euro voor het Belgian Ale Beer Cask. De sterke drank van M&H Distillery wordt in Nederland gedistribueerd door Bresser & Timmer.

68 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page