top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De bij een terreuraanslag vermoorde zusjes Rina en Maya Dee worden zondagmiddag begraven


Maya (links) en Rina Dee, de zussen die zijn vermoord bij een terroristische schietpartij op de Westelijke Jordaanoever op 7 april 2023. Foto met dank aan familie


De vrijdag bij een terreuraanslag op de Westelijke Jordaanoever omgekomen zussen Maya, 20, en Rina Dee,16, worden zondagmiddag om 17.00 uur begraven op de begraafplaats van de nederzetting Kfar Ezion.


In een verklaring zei de regionale raad van Gush Etzion dat de processie om 16.15 uur in Efrat zou beginnen. Rouwenden marcheerden vervolgens naar de Kfar Ezion-begraafplaats, waar de zusters om 17.00 uur zouden worden begraven


“Inwoners wordt gevraagd om met vlaggen langs de kant van de weg te gaan staan ​​en hen te vergezellen op hun laatste reis”, aldus de verklaring.


De moeder van de twee zusjes, de 46-jarige Leah Dee, raakte ernstig gewond bij de aanval en ligt momenteel nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.


De met kogelgaten doorboorde auto van de familie. Foto via Twitter


Het gezin was in twee auto's op weg naar een vakantiebestemming in Tiberias, hun vader reed in een apart voertuig met twee zoons voor hen uit en hoorde via de media over de aanslag, waarna hij omkeerde en ter plaatse arriveerde nadat reddingsacties waren begonnen.


Op een video van een bewakingscamera is te zien hoe de terrorist omkeert en echter de auto met de moeder en zussen aanrijdt.


Britse media en functionarissen zeiden dat de vader van de slachtoffers rabbijn Leo Dee was, die in synagogen in Londen en het nabijgelegen graafschap Hertfordshire had gediend voordat het gezin acht jaar geleden naar Israël verhuisde.


Rabbijn Dee vertelde de BBC dat hij niet meer heeft kunnen slapen sinds de dood van zijn "mooie en geweldige" dochters, aldus The Times of Israel.


“Elke keer had ik nachtmerries en werd ik wakker, maar de realiteit was erger dan de nachtmerrie", zei hij.


De Israel Defense Forces lanceerden een klopjacht op de schutters en andere verdachten die het toneel ontvluchtten, maar deze zijn op moment van schrijven no niet gevonden.


"Namens iedereen in Israël betuig ik mijn condoleances aan de familie Dee na de moord op de twee geweldige zussen, Rina en Maya, tijdens een vreselijke terreuraanslag op de Westelijke Jordaanoever", schreef premier Benjamin Netanyahu.


"Terwijl de moeder blijft vechten voor haar leven in het ziekenhuis, bidden ik en heel Israël voor haar herstel en condoleren en sterkte in deze moeilijke tijd van verdriet."174 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page