top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De bijzondere container van het 71ste Bataljon die een hele erfenis in stand houdt


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Healy Eljem.


Tussen het houden van een linie en het trainen, trekken veel bataljons in de IDF van de ene plaats naar de andere zonder een permanent kamp. Om het unieke karakter van de plaats te behouden, besloot het 71ste bataljon van de 188ste brigade om aan een ongewoon project te beginnen en de erfgoedkamer van stationair tot mobiel te maken, zodat waar ze ook heen gaan, de container mee gaat.


Bij elke overgang tussen training en operationele activiteit dragen de bataljons veel uitrusting in containers, maar de soldaten van één bataljon besluiten dat ze overal waar ze heen gaan nog een container meenemen. Een die een hele geschiedenis erin destilleert - een erfgoedkruidenierswinkel.


Eén stap erin en je ziet een heroïsche muur vol talismannen en decoraties, schermen met Hoy-video's, een regimentsgeschiedenisbord en voormalige commandanten, namen en foto's van de 59 martelaren van het regiment en een televisie die hun verhaal projecteert.


"De soldaten wisselen regelmatig tussen banen en trainingen, als ze geen permanent kamp hebben", zegt de 71ste Brigade, luitenant-kolonel Erez Gabbai, "ze kunnen zich daarna enkele maanden in het noorden bevinden. trainen in Tzalim, vervolgens in Ivash en opnieuw in het noorden, daarom was een van de grootste uitdagingen die we als bataljon hadden, hoe kunnen we het erfgoed en het gevoel van verbondenheid behouden zonder een permanente basis? En dus hebben we in 2019 de container gemaakt."


Het speciale project kwam tot stand met medewerking van de toenmalige majoor van het bataljon, majoor Sharon Suisa, soldaten, stamgasten en voormalige strijders van het bataljon, en met behulp van het budget van het bataljon, doorzettingsvermogen en veel creativiteit - de container werd gebouwd . "Degenen die ons hielpen met het verzamelen van de spullen en de informatie waren voornamelijk de voormalige strijders van het bataljon", deelt de generaal-majoor, "ze wonen bij ons. Ze maken deel uit van de actie, het initiatief en het regimentswezen. Het was voor ons duidelijk dat als we aan zo'n project beginnen, zij er deel van zullen uitmaken."


Foto IDF woordvoerder


De container is een integraal onderdeel van het bataljon. "Het maakt deel uit van onze identiteitskaart. Waar we ook heen gaan - de container gaat met ons mee", benadrukt luitenant-kolonel Gabai, "Net zoals we een arsenaalcontainer met ons verplaatsen, verplaatsen we ook de erfgoedcontainer. Elke nieuwe soldaat, officier of commandant die het bataljon binnenkomt, gaat door de kamer. We proberen ook forums, conferenties, yeshiva's en toosts te houden - ze zullen daar allemaal plaatsvinden. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen de plek ervaren."


Deze kamer is de belichaming van de geschiedenis van het hele bataljon. "Daar zijn geeft de soldaten het gevoel dat ze deel uitmaken van iets groots", zegt hij, "het ontwikkelt een gevoel van betekenis en een unieke trots, een gevoel dat we allemaal deel uitmaken van een bepaald erfgoed - en voor mij als generaal dit brengt enorme trots."


Het 71ste bataljon was een van de eersten die het idee van een mobiele erfgoedkamer pionierde, en tegenwoordig zijn er veel bataljons die het idee hebben nagebootst. "Het combineert het verleden en het heden, tussen het erfgoed en de herdenking - voor samenhang", concludeert luitenant-kolonel Gabai, "dit is het geheim van de magie van deze kamer en ik ben er erg trots op en trots op zijn erfgoed."
68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page