top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De bouw van het Abrahamic Family House, een ​​synagoge, een moskee en een kerk voor 20% voltooid


Artistieke impressie van het toekomstige Abrahamic Family House-complex in Abu Dhabi. Abu Dhabi regering mediabureau


De bouw van het Abrahamic Family House, een complex in Abu Dhabi dat gepland is om een ​​synagoge, een moskee en een kerk te huisvesten, is voor 20 procent voltooid, zo maakten functionarissen van de Emiraten bekend.


Tegelijkertijd werd ook aangekondigd dat de synagoge op de locatie de "Moses Ben Maimon-synagoge" zal worden genoemd, naar de 12e-eeuwse filosoof en rabbijnse geleerde Maimonides. De moskee zal de naam "Imam Al-Tayeb-moskee" krijgen en de kerk lkrijgt de naam "St. Franciscuskerk.”


Het complex zal een cultureel centrum bevatten dat mensen wil aanmoedigen om een ​​voorbeeld te zijn van menselijke broederschap en solidariteit. Het heeft tot doel een gemeenschap op te bouwen die de waarden van wederzijds respect en vreedzaam samenleven koestert, terwijl het unieke karakter van elk geloof behouden blijft.


Het ontwerp van het project weerspiegelt de waarden die worden gedeeld tussen de islam, het christendom en het jodendom. Het complex vertelt de geschiedenis en slaat bruggen tussen menselijke beschavingen en goddelijke boodschappen.


Geïnspireerd door het document over menselijke broederschap en gebouwd op het eiland Saadiyat in Abu Dhabi, wordt het project onderschreven en op de voet gevolgd door paus Franciscus, de grootimam en Rabbijn M. Bruce Lustig.


Het ontwerp van het project werd voor het eerst onthuld door Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE, tijdens een wereldwijde bijeenkomst in New York in 2019, tijdens de tweede bijeenkomst van het Hoger Comité van Menselijke Broederschap (HCHF).


Het ontwerp werd tijdens een bijeenkomst in november 2019 aan paus Franciscus en de grootimam gepresenteerd.


Het toekomstige Abrahamic Family House-complex in Abu Dhabi. Abu Dhabi regering mediabureau


Mohamed Khalifa Al Mubarak, voorzitter van het Ministerie van Cultuur Abu Dhabi en lid van het Hoger Comité van Menselijke Broederschap, zei: “Het Abrahamic Family House belichaamt interreligieuze harmonieuze coëxistentie en behoudt het unieke karakter van elke religie.


“Het verpersoonlijkt Abu Dhabi's visie op menselijke broederschap en verankert co-existentie in het toch al diverse culturele weefsel van de VAE.


Toezicht houden op de ontwikkeling van dit iconische project is inspirerend en een afspiegeling van de inspanningen van de VAE om de waarden van het Document on Human Fraternity te realiseren en de verheven principes ervan te bevorderen.


“De naamgeving van de drie gebedshuizen erkent het werk van grootimam Al Tayeb, Paus Franciscus en Moses Ben Maimon, en gebruikt hun leringen om een ​​boodschap van goede wil uit te dragen voor toekomstige generaties over de hele wereld.”


Als een plaats voor leren, dialoog en aanbidding, zal het Abrahamic Family House een cultureel monument en een inspirerend wereldwijd symbool zijn dat de gedeelde waarden van harmonieus samenleven en begrip tussen de drie Abrahamitische religies jodendom, christendom en islam belichaamt.


Het ontwerp wordt gekenmerkt door een iconische geometrische architectuur van drie kubussen die de kenmerken van traditionele architectuur oproept en zijn uniciteit behoudt.De structuren zullen de verenigde gemeenschappelijkheid en wederzijdse coëxistentie tussen de drie religies vertegenwoordigen, terwijl ze de traditionele architectuur oproepen en het individualisme van elk van de drie religies behouden.


Tijdens de ontwerpfasen van de gebedshuizen zijn leden van religieuze gemeenschappen over de hele wereld betrokken en geraadpleegd om te zorgen voor consistentie met en naleving van de vereisten en leringen van de respectieve religie.


Eenmaal voltooid, zal het definitieve ontwerp van de drie gebouwen ervoor zorgen dat er voldoende ruimtes zijn die hun bezoekers echte gemoedsrust en ziel bieden in een sfeer waarin een geest van intimiteit heerst.


Elk aspect van het ontwerp komt tot leven door de architectonische kenmerken en unieke constructieve details van de gevels, de externe en interne uitzichten, de kolommen en de ramen en gewelven die de unieke kenmerken van elk van de drie Abrahamitische religies weerspiegelen.


Op 4 februari 2019 ondertekenden de grootimam van Al Azhar en de Paus het 'Document on Human Fraternity for World Peace and Living Together' tijdens hun historische bijeenkomst in Abu Dhabi.


In deze geest zullen de drie gebedshuizen die deel uitmaken van het Abrahamic Family House bezoekers van over de hele wereld verwelkomen om te aanbidden, te leren en de dialoog aan te gaan.


Daarnaast zal het complex een verscheidenheid aan dagelijkse programma's en activiteiten aanbieden en zal het internationale conferenties en wereldtoppen organiseren die een harmonieus samenleven binnen gemeenschappen bevorderen.
1.066 weergaven0 opmerkingen
bottom of page