top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De burgemeester van Jeruzalem onthult de marathonmascotte


Foto Arnon Bossani


Ter ere van Poeriem, onthult de burgemeester van Jeruzalem de mascottes van de marathon van Jeruzalem in de vorm van een leeuw en een leeuwin. De figuren zijn gekozen om alle hardlopers, zowel vrouwelijke als mannelijke hardlopers, te symboliseren plus de gemeenschappen die deelnemen aan deze marathon.


De 12e "winner" marathon van Jeruzalem die zal plaatsvinden op 17 maart 2023


Mascottes symboliseren ook de vastberadenheid, wilskracht en heldhaftigheid van elke deelnemer, en ook het teken van Jeruzalem (een brullende leeuw).


De leeuwinnenmascotte vertegenwoordigt de Israëlische vrouwensport en vooral de vrouwelijke sprinters die zullen deelnemen aan deze marathon waarvan het aantal vrouwelijke hardlopers elk jaar groeit.


Mosh leeuw, burgemeester van Jeruzalem: "Het teken van de leeuw, het onbetwiste teken van de hoofdstad Jeruzalem, zal in eerste instantie gebruikt worden als mascotte voor de traditionele marathon. Naast hem kiezen we de figuur van leeuwin die samen de sportieve geest symboliseren en de vastberadenheid van de duizenden hardlopers die uit alle sectoren en gemeenschappen van de samenleving komen, veel geluk voor jullie allemaal."


Elk jaar is de internationale "winner" marathon van Jeruzalem ook het grootste sociale sportevenement in Israël, samen lopen tientallen non-profit organisaties die deelnemen in de verschillende gemeenschappen, bijvoorbeeld: "hayenu", isha Leisha", "Shalva" , "beit halohem", "kesher aayin", "ihud vehatzala", "ratzim lelo gvulot", "bet Melech", keren Gefen", migrash beiti".


De internationale "winner"-marathon van Jeruzalem wordt beheerd door de Sportafdeling van de gemeente Jeruzalem, in samenwerking met de Jeruzalemse Ontwikkelingsautoriteit, met de steun en hulp van het Ministerie van Jeruzalem en Erfgoed, het Ministerie van Toerisme en het Ministerie van Cultuur en onder hoofdsponsoring van "toto winner".52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page