top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De centrale rol van het onderzoek van NGO Monitor in de afwijzing van Ken Roth door Harvard


Foto NGO Monitor


Volgens recente berichten in de media stond het onderzoek van NGO Monitor centraal in de beslissing van de Kennedy School of Government van Harvard University om voormalig Human Rights Watch-leider Kenneth Roth (1993-2022) te weigeren voor een fellowship in haar mensenrechtenprogramma.


De decaan, professor Douglas W. Elmendorf, wees Roth af, naar verluidt op basis van diens staat van dienst in het aanvallen van Israël. Deze evenementen vonden plaats in juni en juli, maar werden pas openbaar gemaakt in een artikel van 5 januari in de uiterst linkse publicatie The Nation . Deze eenzijdige versie was grotendeels gebaseerd op de beweringen van Roth en zijn aanhangers.


Een groot deel van dit artikel citeerde het onderzoek van prof. Gerald Steinberg en NGO Monitor, die werd gecrediteerd voor het documenteren van Roths vijandigheid jegens Israël, zijn pushen van een "anti-Israëlische agenda" en het verbergen van HRW's politieke vooringenomenheid achter "de retoriek van mensenrechten". Andere artikelen waarin NGO Monitor werd geciteerd, verschenen in The Guardian , Associated Press, Jerusalem Post, Jewish Journal, JNS en andere mediaplatforms. Het probleem kwam ook aan de orde in tal van Twitter-berichten, waarbij opnieuw aandacht werd besteed aan het onderzoek en de onthullingen van NGO Monitor.


NGO Monitor publiceerde ook een factsheet met 10 van de meest in het oog springende voorbeelden van Roths valse beweringen, demoniserende aanvallen op Israël en antisemitisme.


Voor Roth, HRW en al diegenen die de mensenrechten uitbuiten en vervalsen om Israël aan te vallen, is dit een grote tegenslag en waarschuwing. De afwijzing door Harvard en de aandacht voor 30 jaar waarin hij Israël demoniseerde zal blijven nagalmen.


Voor NGO Monitor is dit een belangrijke erkenning van onze geloofwaardigheid en verreikende impact.

89 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page