top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De chef van de generale staf hield een eerste debriefing op plek waar soldaat was doodgeschoten


Chef van de IDF, Aviv Kochavi op plek waar soldaat was doodgeschoten. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, hield een eerste debriefing op de plaats waar maandagnacht wijlen stafsergeant Nathan Fitoussi is omgekomen.


Aan de debriefing namen deel: de commandant van het Centraal Commando, MG Yehuda Fuchs, de commandant van het Noordelijk Korps en de commandant van de Multi-Domain Joint Manoeuvre Array in de grondtroepen, MG Saar Tzur, de commandant van Judea en Samaria Brigade, BG Avi Bluth, de commandant van de 99e Divisie, BG Barak Hiram, de commandant van de Menashe-brigade, COL Arik Moyal, de commandant van de Kfir-brigade, COL Sharon Atlit, evenals aanvullende commandanten.


Uit het eerste onderzoek blijkt dat het incident plaatsvond tijdens operationele activiteiten in de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria. Uit het onderzoek bleek dat wijlen stafsergeant Nathan Fitoussi zijn wachtpost had verlaten en toen hij terugkeerde, door een andere soldaat werd geïdentificeerd als een bedreiging. De soldaat schoot op wijlen stafsergeant Nathan Fitoussi. Onmiddellijk nadat hij de verkeerde identificatie had begrepen, meldde hij het incident aan zijn commandanten die medische hulp ter plaatse riepen. Het medische team arriveerde binnen enkele minuten en voorzag wijlen stafsergeant Nathan Fitoussi van een eerste medische behandeling. Na reanimatiepogingen in het veld werd wijlen stafsergeant Nathan Fitoussi naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dood werd verklaard.


Als onderdeel van de eerste debriefing benoemde de commandant van het centrale commando de commandant van de 55e brigade en de commandant van de "Lachish" trainingsbasis om een ​​diepgaand onderzoek te leiden. De conclusies van het team zullen worden voorgelegd aan de Chef van de Generale Staf.


De Marechaussee heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident, waarvan de bevindingen zullen worden doorgestuurd naar de Militaire Advocaat-Generaal voor nader onderzoek.


Na het bezoek verklaarde de chef van de generale staf: “Ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan de familie van wijlen stafsergeant Nathan Fitoussi. Het incident van vanavond is ernstig, moeilijk en ongelukkig, en we zullen het op een grondige en professionele manier beoordelen. Het beschermen van onze mensen is een onlosmakelijk onderdeel van onze operationele capaciteiten om de burgers van de staat Israël te verdedigen.”


De IDF deelt in het verdriet van de familie en zal hen op dit moment blijven steunen.51 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page