top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De chef van de generale staf op de officiersopleiding: 'We zijn nog niet klaar, we zijn vastbesloten om door te gaan'

Foto IDF woordvoerder


De chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, sprak vrijdag met cadetten van de cursus grondofficieren, piloten en marineofficieren als onderdeel van de ‘Joint Services Shabbat’ die werd gehouden op de IDF’s Officers’ Training School ( Bahad 1) tijdens de "Zwaarden van IJzeren" oorlog.


Het weekend zullen de cadetten samen doorbrengen, waarbij dieper wordt ingegaan op het karakter van de commandant van het Israëlische leger, met als doel het belang van samenwerking tussen de takken van de dienst (grond, lucht en marine) te benadrukken. Het hele weekend zullen de cadetten zich bezighouden met de uitdagingen waarmee ze waarschijnlijk te maken zullen krijgen, de dilemma's en de waarden die hen leiden op het slagveld - in de lucht, ter zee en op het land, en leiderschap in oorlog.


Hieronder de volledige verklaring van de chef van de generale staf:

‘Bedenk dat we Memorial Day naderen na een moeilijk jaar, met bevelvoering vanaf het front, de herinnering aan de gevallenen en ons geloof in de gerechtigheid van ons pad, zelfs na een moeilijk jaar, en ondanks de uitdagingen die nog moeten komen. Dit is de kracht, dit is wat we onszelf toevertrouwen en ik vertrouw erop dat jij daarmee verder zult gaan. We zullen het juiste doen - met kwaliteit, waarden en professionaliteit en we zullen zorgen voor nog veel meer dagen van onafhankelijkheid voor ons land.

We hebben zeer goede tactische operationele prestaties geleverd tegen de militaire vleugel van Hamas, maar we zijn nog niet klaar. Wij doen er alles aan om de gijzelaars terug te brengen.

We hebben een diepe verplichting om de inwoners van de Gaza Envelope-gemeenschappen met grote veiligheid en stabiliteit terug te sturen. Daarom is dit een lange oorlog, en we zijn vastbesloten om door te gaan.”

380 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page