top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De chef van de generale staf vertrekt voor een officieel bezoek aan de Verenigde Staten


IDF-stafchef Kochavi met US Central Command Chef Gen. Michael Kurilla (L). Foto IDF-woordvoerderseenheid


Zaterdag vertrekt de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, voor een laatste bezoek aan de Verenigde Staten. Dit is het tweede bezoek van de Chef van de Generale Staf aan de VS sinds hij deze functie bekleed.


Tijdens het bezoek zullen regionale veiligheidskwesties worden besproken, met name de Iraanse dreiging en zaken die verband houden met het versterken van de samenwerking tussen de legers.


Deze bijeenkomst volgt op de verschillende bijeenkomsten en discussies die onlangs zijn gehouden en uitgebreid tussen de chef van de generale staf en de generale staf van de IDF samen met hoge functionarissen van de Amerikaanse strijdkrachten. Vorige week bracht de commandant van het US Central Command (CENTCOM), generaal Michael “Erik” Kurilla, voor de vierde keer dit jaar een bezoek aan de IDF. De voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley heeft de staat Israël drie keer bezocht in de afgelopen twee jaar. Het laatste bezoek vond plaats in september 2022 op de International Operational Innovation Conference van de IDF, waaraan generaal Milley deelnam en sprak met alle aanwezigen van de conferentie.


Tijdens het vijfdaagse bezoek aan de Verenigde Staten zal de chef van de generale staf werkvergaderingen houden met de Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, Michael Herzog, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden, Jake Sullivan, de directeur van de Central Intelligence Agency (CIA), William J. Burns, de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley, en andere hoge functionarissen van de Amerikaanse strijdkrachten.


Daarnaast zal de chef van de generale staf een bezoek brengen aan de CENTCOM-coalitie in Tampa, Florida, samen met de commandant van het US Central Command (CENTCOM), generaal Michael “Erik ” Kurilla, en andere hoge functionarissen van de Amerikaanse luchtmacht en de speciale operaties en strategische commando's in de Amerikaanse strijdkrachten.


De chef van de generale staf wordt vergezeld door zijn vrouw, Yael Kohavi. Bij het bezoek zijn ook aanwezig de defensieattaché in de Verenigde Staten, Majoor-Generaal Hidai Zilberman, het hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking, Brigade-Generaal Effie Defrin, het plaatsvervangend hoofd van de afdeling Inlichtingenonderzoek, kolonel B., en het hoofd van de afdeling Communicatie in de eenheid van de IDF-woordvoerder, Moran Katz.

De plaatsvervangend chef van de generale staf, Majoor-Generaal Amir Baram, zal tijdens zijn afwezigheid de functie van chef van de generale staf vervullen.

53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page