top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De commandant van de negende luchtmacht (Air Force Central) heeft bezoek aan de IDF afgesloten


Commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar (L) en luitenant-generaal Grynkewich (R). Foto IDF-woordvoerderseenheid


Donderdag heeft de commandant van de Negende Luchtmacht (Air Force Central / AFCENT), luitenant-generaal Alexus G. Grynkewich, als onderdeel van zijn functie, zijn eerste officiële bezoek aan de staat Israël afgelegd.


Het tweedaagse bezoek vond plaats in het kader van de brede samenwerking tussen de Israëlische luchtmacht (IAF) en de Amerikaanse luchtmacht.


Lt. Gen. Grynkewich werd ontvangen met een erewacht op de Nevatim Air Force Base en bezocht het 140th “Golden Eagle” Squadron. Daarna ging luitenant-generaal Grynkewich verder naar de luchtmachtbasis van Palmachim, waar hij het 166th "Fire Birds" Squadron bezocht, en de "Herev Magen" Unit, die het "Arrow" luchtverdedigingssysteem bedient.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Op de tweede dag van zijn bezoek maakte luitenant-generaal Grynkewich een rondleiding door het operationele hoofdkwartier van de IAF in Camp Rabin (de Kiryah).


Later op de dag vloog luitenant-generaal Grynkewich naar de Ramat David Air Force Base samen met de commandant van de Israëlische luchtmacht, Maj. Gen. Tomer Bar, en bezocht het 105e "Scorpion" Squadron.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar: “Het bezoek van de commandant van AFCENT was een gelegenheid om de professionele samenwerking tussen de IDF en de Amerikaanse strijdkrachten verder te versterken. De connectie tussen de twee legers is een getuigenis van de dappere en sterke band tussen onze naties en een centraal onderdeel van onze nationale veiligheid.”

64 weergaven0 opmerkingen
bottom of page