top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De "Derech Shava"-revolutie in de prijsstelling van het openbaar vervoer is aan de gang!


Minister van Transport Merav Michaeli. Foto Boaz Oppenheim / GPO


Maandag 1 augustus, markeerde minister van Transport en Verkeersveiligheid Merav Michaeli, samen met de directeur-generaal van het ministerie van Transport Michal Frank en waarnemend hoofd van de Public Transport Authority Ran Shadmi, de lancering van de "Derech Shava/Fair Fare ” hervorming op het centrale busstation in Beer Sheva.

De hervorming, die een paar maanden geleden werd aangekondigd, betekent niet alleen lagere Ov-prijzen maar ook gelijkere, eerlijkere en kostenefficiëntere tarieven voor het openbaar vervoer.


En voor mensen van 75 jaar geldt dat ze gratis met het openbaarvervoer kunnen reizen op vertoon van hun Ov-kaart of identiteitsbewijs.

Minister van Transport Merav Michaeli, tijdens het bezoek: "Gefeliciteerd, vrienden, met 'Derech Shava'. Vanaf nu hebben we eerlijkere tarieven.

Ik ben blij om hier zoveel mensen te ontmoeten die hun pas omwisselen om te profiteren van het nieuwe en betaalbare openbaarvervoertarief. Het is nu echt veel, veel kostenefficiënter om met het openbaar vervoer te reizen. Ik ontmoet hier ook graag chauffeurs. Veel dank aan de chauffeurs, zowel Metropolis als Dan brengen ons veilig van plaats naar plaats. Veel dank aan alle mensen van de klantenservice die de nieuwe passen valideren en dit zullen blijven doen totdat iedereen de nieuwe en betaalbare Derech Shava'-tarieven heeft.

Vrienden, het openbaar vervoer is onze toekomst en wij van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat investeren veel om ons allemaal uit de file te krijgen en op weg te gaan naar kwalitatief, betrouwbaar, beschikbaar en uitstekend openbaar vervoer.
39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page