top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De directeur van het Shifa ziekenhuis in de Gazastrook werd aangehouden en overgebracht voor verhoor


Screenshot YouTube


De directeur van het Shifa-ziekenhuis in de Gazastrook werd aangehouden en overgebracht voor ISA-verhoor nadat er ruim voldoende bewijs was gevonden waaruit bleek dat het Shifa-ziekenhuis, onder zijn directe leiding, fungeerde als een commando- en controlecentrum van Hamas.


Het terreurtunnelnetwerk van Hamas, gelegen onder het ziekenhuis, maakte ook gebruik van elektriciteit en middelen die uit het ziekenhuis waren afgenomen. Bovendien heeft Hamas talloze wapens opgeslagen in het ziekenhuis en op het ziekenhuisterrein.


Bovendien zochten Hamas-terroristen na het bloedbad van Hamas op 7 oktober hun toevlucht in het ziekenhuis, waarbij sommigen van hen gijzelaars uit Israël meenamen. Een pathologisch rapport bevestigde ook de moord op CPL Noa Marciano op het ziekenhuisterrein.


In het ziekenhuis, dat onder zijn leiding stond, vonden grootschalige terroristische activiteiten van Hamas plaats. De bevindingen van zijn betrokkenheid bij terroristische activiteiten zullen bepalen of hij zal worden onderworpen aan verdere ISA-ondervragingen.


is de verklaring van gisteren van de IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, over de exploitatie van ziekenhuizen door Hamas:IDF-woordvoerder, vice-admiraal Daniel Hagari: “Nu is de onweerlegbare waarheid over Hamas’ uitbuiting van ziekenhuizen in Gaza volledig zichtbaar voor de wereld. We hebben een belangrijke vraag aan de internationale gemeenschap: wat gaat u doen om te voorkomen dat de ziekenhuizen in Gaza in de toekomst in terreurbases worden veranderd? Zult u Hamas veroordelen? Of blijf je zwijgen? Zul je stil blijven?

Ik wil duidelijk maken dat Israël in oorlog is met Hamas. We zijn niet in oorlog met de bevolking van Gaza.”

1.009 weergaven0 opmerkingen

Hozzászólások


bottom of page