top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De eerste militaire trainingen in de IDF – die de ogen van de soldaten openen

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder op de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Hila Gad.


Een van de belangrijkste systemen in de IDF is de Shuv (command and control) - en dankzij deze kun je via een digitaal scherm direct op het slagveld staan. We spraken met een van de eerste IDF-trainingsinstructeurs, die ons het belang van hun werk uitlegde, de uitdagingen bij het vestigen van een nieuwe positie en wat haar doel was toen ze bij het bataljon aankwam.


Wist je dat er een systeem bestaat waarmee commandanten alle gevechten vanaf een digitaal scherm kunnen beheren? Het gaat over het Shuv-systeem (command en controle), waardoor je volledige controle kunt hebben over alles wat er in de gevechtsarena gebeurt, maar hoe leer je dit systeem überhaupt te gebruiken?


Juist om deze vraag te beantwoorden, is afgelopen augustus een nieuwe cursus gestart met als doel het opleiden van MHAT's (instructeurs voor de CDF-dienst) - die geloven in het instrueren van de soldaten over de verschillende systemen en hun werking in noodsituaties. 

 

Na het uitbreken van de oorlog en vanwege het belang van de positie werd de cursus ingekort en al op 1 november gingen de eerste jonge soldaten aan de slag. "Vanaf het eerste moment hebben ze ons uitgelegd dat er niemand is die dit systeem zo vertrouwt en zo goed kent als wij", zegt korporaal Amit van Titzit van het Rotem Battalion.


De militaire officieren schoven op naar de bataljons en kregen te maken met twee grote uitdagingen: "Toen we de cursus hadden afgerond en de plaatsen bereikten die ons waren toegewezen, wist niemand wat deze positie was", zegt ze, "dus begonnen we het gewoon uit te leggen aan mensen in ons belang."


‘Bovendien is het instrueren van soldaten over een ingewikkeld systeem als de Shogun tijdens oorlog niet eenvoudig’, herinnert korporaal Amit zich, ‘maar we gaven niet op en het is ons gelukt. Vaak neem ik contact met ze op en begeleid ik ze hoe problemen op het terrein aan te pakken. In realtime en ook direct."


Korporaal Amit heeft, als afgestudeerde van de eerste cursus CID-trainingsinstructeurs, een heel duidelijk doel: 'Ik zei tegen mezelf dat ik een verandering wilde aanbrengen in het bataljon waar ik me bij zou aansluiten. En hier is het vandaag - iedereen noemt me' het peloton', en er is niemand die mij en de positie niet kent ".


De komende weken loopt de tweede ronde ten einde en zullen tientallen nieuwe soldaten in hun schoenen stappen. "Misschien komen ze bang aan", lacht ze, "maar we zullen ervoor zorgen dat we ze geruststellen en hen de kennis en vaardigheden bijbrengen." ervaring die wij hebben opgedaan. Het is een missie, en zonder ons zou de oorlog er anders uitzien."
353 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page