top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De eerste vrouwelijke bataljonscommandant in de opsporings- en reddingsbrigade


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Zondagavond begon LTC Yarden Shokron Yifrah haar nieuwe functie als bevelhebber van het “Shahar”-bataljon in de Search and Rescue Brigade van het Home Front Command. LTC Yarden Shokron Yifrah is de eerste vrouw die in deze functie dient en vervangt de huidige commandant van het bataljon, LTC Yakir Bokobza.


LTC Yarden Shokron Yifrah, nam dienst bij de Search and Rescue Brigade in 2005 en vervulde alle commanderende posities in het "Shahar" Battalion in de brigade. Nadat ze haar functie als compagniescommandant had beëindigd, studeerde en ontving LTC Yarden Shokron Yifrah bachelor- en masterdiploma's, en keerde terug naar het commando om te dienen als hoofd van de bevolkingsafdeling van het zuidelijke district en als assistent-de-kamp van de voormalige Commandant van het Thuisfront Commando.


In het afgelopen jaar diende LTC Yarden Shokron Yifrah als plaatsvervangend commandant van het "Ram" -bataljon, terwijl ze ook de eerste vrouw was die in die functie diende.

LTC Yarden Shokron Yifrah is getrouwd en moeder van drie kinderen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het bataljon “Shahar” is opgericht in 2008 en is het eerste reguliere dienstbataljon van de Search and Rescue Brigade. Het bataljon heeft 3 compagnieën, “Shavit'', “Hetz” en “Rotem”. In het afgelopen jaar heeft het "Shahar" -bataljon uitgebreide operationele activiteiten uitgevoerd in het gebied van Judea en Samaria, waaronder tientallen wapenaanhoudingen, aanhoudingen, onderzoeken en identificatie van aansporingsmateriaal. Het bataljon heeft enorm geholpen bij de wijdverbreide inspanningen om de COVID-19-pandemie aan te pakken en ook bij de activiteiten in het burgergebied van de stad Sderot tijdens Operatie "Breaking Dawn".


Inkomend bevelvoerend officier van het “Shahar”-bataljon, LTC Yarden Shokron Yifrah: “De zin 'een vrij volk in ons land zijn' krijgt voor mij een geheel nieuwe betekenis als ik me de hulp voorstel die het 'Shahar'-bataljon zal bieden aan Israëlische burgers wanneer de opdracht wordt gegeven. Samen zullen we een prominent reddingsteam naar de overwinning leiden.”


100 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page