top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De eerste vrouwelijke bataljonscommandant in het IDF Air Defense Corps


Luitenant-kolonel Revital Barzani met man en kinderen. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dinsdag begon luitenant-kolonel Revital Barzani in haar nieuwe functie als bevelhebber van het 66e bataljon in het luchtverdedigingskorps. De commandowisseling werd geleid door de commandant van het luchtverdedigingskorps, Brig. Gen. Gilad Biran.


Lt. Kolonel Barzani zal de eerste vrouw zijn die in deze functie zal dienen. Ze vervangt de vertrekkende commandant van het 66e bataljon, luitenant-kolonel Yoav Bigger.


Lt. Kolonel Revital Barzani nam in 2004 dienst bij het IAF Air Defense Corps als een "Hawk" wapensysteemoperator. Tijdens haar diensttijd vervulde luitenant-kolonel Barzani een aantal functies, waaronder als een "Hawk"-batterijcommandant, een Iron Dome batterijcommandant tijdens Operatie "Pillar of Defense" en Operatie "Protective Edge", en hoofd van de " David's Sling” Defense System Desk in de Training and Doctrine Division van de IAF. Bovendien diende luitenant-kolonel Barzani als plaatsvervangend bevelhebber van het 66e bataljon. In haar laatste functie was luitenant-kolonel Barzani de bevelvoerend officier van het A3 Squadron in het hoofdkwartier van het luchtverdedigingskorps.


Luitenant-kolonel Barzani is getrouwd en moeder van drie kinderen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het 66e bataljon is een gevechtsbataljon in het Air Defense Corps en was gastheer van het eerste zelfrijdende luchtafweerbataljon in de IAF. Het bataljon heeft 11 vijandelijke vliegtuigen neergehaald en heeft het IAF-record voor het neerhalen van vijandelijke vliegtuigen vanaf de grond. Tegenwoordig maakt het bataljon deel uit van het Air Defense Corps en exploiteert het het "David's Sling" -verdedigingssysteem, evenals het Ballistic Picture Management Center in de IDF.


Commandant van het 66e bataljon, luitenant-kolonel Revital Barzani: Het is een groot voorrecht voor mij om het bevel te voeren over het 66e bataljon, een bataljon met een diverse geschiedenis dat een belangrijke rol speelt bij de verdediging van het luchtruim van het land. Dit is een uniek bataljon, belast met het bedienen van het 'David's Sling'-verdedigingssysteem en verantwoordelijk voor het coördineren van waarschuwingen voor het Israëlische thuisfront. Door de ervaring en kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan, kom ik terecht in een functie waarin ik zowel professionele en operationele invloed heb als een grote verantwoordelijkheid. Ik bereikte waar ik nu ben dankzij deze professionele strijdmacht met waardevolle en bekwame commandanten, evenals uitzonderlijke soldaten die alles in het werk stellen om het luchtruim van de staat Israël te verdedigen.”


Honderden officieren, zowel mannen als vrouwen, dienen samen in het Air Defense Corps. Deze kracht leidt al jaren de integratie van vrouwen in kernfuncties. De afgelopen twee jaar heeft het Air Defense Corps ook het 'Aiming High'-programma geleid, ontworpen om het commandopotentieel van ons personeel in hoge posities, ook onder vrouwen, te benutten."75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page