top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De eerste vrouwelijke strijders werden gerekruteerd in de Yehlam-eenheid


Foto IDF-woordvoerder


Vandaag, dinsdag, hebben zich ongeveer 539 vrouwelijke strijders bij de IDF gemeld. Onder deze rekruten bevinden zich ongeveer 40 vrouwelijke strijders die zullen dienen in de Yehlam-eenheid van het Combat Engineering Corps.


Van de vrouwelijke soldaten die met succes het selectieproces doorstaan, wordt verwacht dat ze deelnemen aan een unieke ervaring - een professioneel en toegewijd bedrijf in de bomopruimingsdienst in de Yehlam-eenheid.


De eenheid heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het op gedegen, professionele en aangepaste wijze vormgeven van de koers van de strijders in de eenheid. Het ontwerp van de cursus omvatte een leerproces en dialoog met de soldaten en commandanten van de eenheid in het heden en in het verleden.


Het doel van de pilot is om de integratie van vrouwelijke strijders in de IDF-eenheid in het Combat Engineering Corps te testen, om de operationele effectiviteit van de eenheid te versterken en de servicemogelijkheden van vrouwelijke strijders in de IDF uit te breiden.

95 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page