top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De ETHAN reserve-eenheid voegt zich bij de zoektocht naar Moishi Kleinerman


De al 150 dagen vermiste Moishi Kleinerman. Foto Channel 12 News


Meer dan 150 dagen zijn verstreken sinds de 16-jarige Moishi Kleinerman is verdwenen tijdens zijn bezoek aan de berg Meron. Aan het begin van de afgelopen week werd de gezamenlijke inspanning van de Israëlische politie en de hondeneenheid om hem te vinden ook gesteund door de ETHAN-reserve-eenheid (opsporen van vermiste personen) van de slachtoffereenheid.


De Ethan-eenheid bestaat uit reservisten die uit verschillende beroepen komen en over unieke vaardigheden beschikken.


Leden van de ETHAN-eenheid in actie. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De leden van de eenheid, met opsporings-, scan- en lokalisatiecapaciteiten werden daarom opgeroepen om de politie te assisteren bij aanvullende zoekingen in de bergsector.


"We hebben een geordende Torah met betrekking tot het scannen van een gebied", zegt majoor Ido Israel, RDA van Eitan, "In dit geval is het gebied erg problematisch, het is breed, steil en dicht - en dit maakt het moeilijk om te lopen. We scannen langs een lijn en zoeken naar details van kleding, een opgraving, een pad of een grot die naar de plaats leidt - alles wat ons een andere indicatie kan geven.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Op de eerste ochtend beginnen ze bij de berg Meron. "Ons doel is om te begrijpen wat er met hem is gebeurd of om gebieden uit te sluiten om het onderzoek vooruit te helpen", voegt hij eraan toe.


"Er zijn nieuwe reservisten in de eenheid die kwamen met de wens om te ontcijferen wat er is gebeurd, en er zijn mensen die gevallen uit het verleden hebben bestudeerd en niet gemakkelijk opgeven", besluit hij, "wat ons op de been houdt, is de missie, om deel te nemen in zo'n belangrijke en waardevolle inspanning en helpen de familie.


2.417 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page