top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De fascinerende culturele scene van Tel Aviv


Habima theater in Tel Aviv. Foto Wikipedia


Tel Aviv staat wereldwijd bekend om haar cultuur en entertainment en met haar fantastische musea, kunstgalerieën, theaters, concertzalen en danscentra wordt zeker aan de culturele wensen van toeristen gedaan. De meest interessante zie je hieronder!


Theaters

De theaters van Tel Aviv bloeien en bezoekers van de stad zullen genieten van de vele wereldklasse voorstellingen in de belangrijkste theaters van de stad - Habima, Cameri en Gesher - gelegen in een mooie omgeving en vaak met voorstellingen in het Engels of met Engelse ondertiteling voor degenen die geen Hebreeuws kunnen.


Tel Aviv Museum of Art


Foto Ministerie van Toerisme


Het Tel Aviv Museum of Art is een prachtig ontworpen, toonaangevende museum voor Israëlische en internationale kunst met een van de grootste hedendaagse kunstcollecties ter wereld, met permanente tentoonstellingen en wisselende tentoonstellingen.


Israëlische Opera


Foto Ministerie van Toerisme


De Israëlische Opera, onder leiding van algemeen directeur Zach Granit, bevindt zich in hetzelfde gebouw als de Tel Aviv Museum of Art. Het geniet momenteel de steun van meer dan 18.000 abonnees en organiseert gemiddeld acht producties per seizoen. De producties bestaan uit prominente internationale en Israëlische opera-artiesten en worden gezongen in de oorspronkelijke taal met Hebreeuwse en Engelse ondertitels. Toeristen kunnen dus gerust een voorstelling bewonderen. De laatste jaren presenteert de Israëlische Opera ook dans, klassieke muziek, jazz en series kindermuziek.


Beit Ha'ir (het oude stadhuis)


Foto via Wikipedia


Het onlangs gerenoveerde Beit Ha'ir, was het oude stadhuis in Tel Aviv-Yafo aan de Bialikstraat en is nu een levende weergave van de geschiedenis van de stad, met een nieuwe tentoonstelling waarin de uitgebreide collectie foto's en verhalen over gebeurtenissen, plaatsen en ervaringen van bewoners door de jaren heen zijn samengevat.


Eretz Israel Museum


Foto via Wikipedia


Het Eretz Israel Museum is een multidisciplinaire instelling. Het presenteert de geschiedenis van het land en haar cultuur door middel van een uitgebreide permanente tentoonstelling, naast een verscheidenheid aan tijdelijke tentoonstellingen over onderwerpen als archeologie, etnografie, folklore, Judaica, culturele geschiedenis, lokale identiteit, traditionele ambachten en functionele kunsten.


Particuliere galerieën

Neve Tsedek met zijn vele galerieën. Foto via Ministerie van Toerisme


Overal in Tel Aviv, maar vooral in de wijken Neve Tzedek, Ben Yehuda en de Gordonstraat, kunnen toeristen vrij binnenlopen in een van de particuliere kunstgalerieën met originele werken van plaatselijke hedendaagse kunstenaars.

41 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page