top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De gevechtstheorie die het manoeuvreren in Gaza verandert


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


Dit is het meest besproken concept sinds het begin van de grondactiviteiten in de Gazastrook, maar wat betekent het werkelijk? We zijn gekomen om u uit te leggen wat de gevechtstheorie is die de speciale troepen in staat stelt samen te vechten met gevechtstechniek, bepantsering en infanterie, en in harmonie te handelen - vooral bij manoeuvres.


Je hebt de term ‘Combat Team’ waarschijnlijk al een paar keer gehoord sinds het begin van de strijd, maar wat betekent het eigenlijk? ‘Brigade Combat Team’ is de naam van de gevechtstheorie volgens welke de IDF de afgelopen jaren opereert. en het doel ervan is om effectieve samenwerking mogelijk te maken tussen de verschillende strijdkrachten en wapens, die uiteindelijk de strijd zullen beslissen.


En hoe doe je dat in de praktijk? Ondanks de bekende organische structuur van infanterie-, pantser- en technische brigades, is de divisie in oorlog anders en wordt de brigade vervangen door de IDF.


Foto IDF woordvoerder


Het bestaat uit een infanterie- en pantserbataljon of brigade, maar in tegenstelling tot de norm wordt het ook vergezeld door gevechtstechnische krachten, compagnieën van de verschillende bataljons en ondersteunende troepen, die veranderen afhankelijk van de missie.


Daarbinnen bevindt zich ook het TCG (bataljonsgevechtsteam), meestal gebouwd op basis van een gepantserd bataljon, bestaande uit tankcompagnieën, waaraan infanterie- en machinebouwbedrijven worden toegevoegd. Met het oog op gevechtsondersteuning kunnen vooraf een antitankmacht (antitank), luchtsteun zoals gevechtshelikopters en een artilleriebatterij naar hem worden gestuurd.


Elke divisie heeft een ander vechtkarakter en heeft als zodanig op een bepaalde manier een voordeel. Na de 'Pillar of Cloud' en de Tweede Libanonoorlog realiseerden ze zich dat de combinatie van deze twee, plus de capaciteiten van de technische strijdkrachten en de vuurkracht van de artillerie, de strijdmacht optimaliseert en aanzienlijk versterkt. Daarom zijn ten behoeve van complexe systemen als 'Tzuk Eitan' deze speciale raamwerken opgezet.


Foto IDF woordvoerder


De oorspronkelijke strijdmacht van het team is de leider - van het kiezen van de naam van de IDF tot het hoofdkwartier en het hoofdkwartier van de oorspronkelijke strijdmacht, die de gevechten van veraf aan de frontlinies beheren (link naar Shira's artikel over de frontlinies). betreedt het slagveld met een alomvattend pakket aan vuurkracht en intelligentie.


Terwijl brigades in het verleden alleen trainden en af ​​en toe gezamenlijke trainingen uitvoerden als onderdeel van een of andere oefening, worden nu de teams van tevoren bepaald en trainen de strijdkrachten vóór de oorlog met elkaar. De infanterie- en special forces-bataljons zijn dus zeer bekend met de bepantsering en de technische hulpmiddelen waarmee ze samenwerken.


Foto IDF woordvoerder


Als onderdeel van deze stap werden commandanten van infanteriebataljons getraind in het opereren van een gepantserd bataljon, en vice versa. Technische troepen werden geïntegreerd in alle trainingen, sommige infanteriesoldaten werden ook getraind voor technische taken, en ze leerden allemaal nauw samen te werken met de luchtmacht en de marine.


De ShoB-systemen (command and control), en in het bijzonder het militaire commando, zorgen ervoor dat het commando-echelon en de verschillende strijdkrachten met elkaar kunnen communiceren, informatie kunnen overdragen en de posities van de strijdkrachten kunnen controleren. Zo is de samenwerking mogelijk die efficiëntie op het slagveld oplevert, wat ook aanzienlijke operationele resultaten met zich meebrengt.


550 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page