top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Groene Prins, Museb Hassan Yousef: "overal is haat tegen de Joden, waar je ook komt"

Foto GPO


Deze week kregen de inspanningen van Israël op het gebied van de publieke diplomatie een aanzienlijke impuls: de Groene Prins, Museb Hassan Yousef, arriveerde voor een interview met de Arabische mediawoordvoerder van de premier, Ofir Gendelman, en toerde door de gebieden van het bloedbad van 7 oktober in de Westelijke Negev.

 

In het persoonlijke interview, wat in zijn geheel onderaan dit artikel staat. vertelde Museb Hassan Yousef over zijn jeugd als zoon van een van de oprichters van Hamas, sjeik Hassan Yousef, en over zijn studie aan een UNRWA-middelbare school in Judea en Samaria, waar hij werd opgeleid om te haten. Hij verwees naar het gebruik door de terroristische organisatie Hamas van UNRWA-instellingen: "In de moskeeën, op scholen, op straat en thuis, waar je ook gaat, is er haat tegen Israël en tegen het Joodse volk."

 

Verwijzend naar het Hamas-verdrag, dat oproept tot het doden van Joden, zei hij: "De mensen die het Hamas-verdrag hebben geschreven, zijn een stel gekken."

 

Hassan Yousef verwees ook naar wat er in de Arabische wereld gebeurt: “De Arabische wereld moet aandacht besteden aan de gevaren daarbinnen; Hamas geeft niet om mensen. In feite offeren ze de levens van kinderen en niet-strijders op om goedkope politieke doelen bereiken."

 

Concluderend zei hij: "Het concept van de jihad moet worden gestopt, en het moet nu worden gestopt."

 

Het interview werd afgenomen door de Arabische mediawoordvoerder van de premier, Ofir Gendelman, in de studio van de National Public Diplomacy; fragmenten ervan zullen worden uitgezonden en gepromoot op de verschillende digitale platforms voor zowel de Arabische als de internationale gemeenschap.

 

De Groene Prins, samen met de Arabische woordvoerder van de IDF, luitenant-kolonel. Avichay Adraee toerde ook door de Westelijke Negev en bezocht de kibboetsen  die werden aangevallen tijdens het bloedbad van 7 oktober, evenals het gebied van het gezelschap in Re'im.634 weergaven7 opmerkingen

7 Comments


k.smid
Feb 08

Beste Jose,


Dank je wel!

KarinLike

Yolanda de Groot
Yolanda de Groot
Feb 08

Jammer dat er geen engelse ondertiteling is, ik versta geen Arabisch en kan helaas geen Hebrew lezen.

Like
Jose Boxem
Jose Boxem
Feb 08
Replying to

Bij het radarwieltje, ondertiteling, staat arabisch (automatisch gegenereerd) als je daar op klikt krijg je ook een optie automatisch vertalen, als je daar op klikt, krijg je een optie waaruit je kunt kiezen uit veel talen, waaronder ook nederlands.

Like
bottom of page