top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De grootste Gay Pride Parade in het Midden-Oosten keert op donderdag 8 juni terug in Tel Aviv


Screenshot YouTube


Tel Aviv viert 25 jaar vanaf de eerste Pride Parade met een breed scala aan evenementen, conferenties en uitvoeringen met als hoogtepunt twee grote evenementen - de Pride Parade die terugkeert naar de prachtige Tel Aviv Promenade en zal worden gehouden op donderdag 8 juni tussen 17.00 uur -20.00 uur.


En het belangrijkste pride-feest dat zal worden gehouden op vrijdag 9 juni tussen 12.00 en 18.00 uur in Ganne Yehoshua Park, met deelname van toonaangevende artiesten en honderdduizenden mensen van over de hele wereld.


Dit jaar houdt Tel Aviv de GROOTSTE PRIDE PARADE OOIT. De parade begint op donderdagmiddag op Shalag St. nabij de Tel Aviv Promenade en gaat door naar Daniel St. De parade zal bestaan uit negen vrachtwagens van de leidende partijen in Tel Aviv en de homogemeenschapsorganisaties.


De volgende dag, op vrijdag om 12.00 uur, wordt het belangrijkste pride-feest gehouden in Ganne Yehoshua Park. Ter ere van het 25-jarig jubileum van de parade zullen de toonaangevende lokale artiesten, dansers, dj's en vele andere verrassingen optreden op het grootste podium dat ooit in het park is gebouwd.


Ter voorbereiding op de parade wordt de komende weken een breed scala aan evenementen gehouden die toegankelijk zijn voor het publiek: de traditionele familiepicknick voor de trots, het LGBTQ+ seniorenfeest, Wigstock, eclectiqueer, de grote trotsbruiloft en meer.


De pride-evenementen in Tel Aviv zijn een lange traditie die begon in 1998 en sindsdien marcheren elk jaar honderdduizenden inwoners en leden van de LGBTQ-gemeenschap samen met tienduizenden bezoekers van over de hele wereld. Tel Aviv is een warm thuis voor alle gemeenschappen die er wonen en is er trots op een baanbrekende stad te zijn met betrekking tot de LGBTQ-gemeenschap en een wereldwijde bron van inspiratie.


LGBTQ+ SENIORENFEESTJE

Yavne St 31, 18.00 uur, 21 mei

De wereld is van volwassenen - het is het jaarlijkse topevenement voor de senioren van de LGBTQ+-gemeenschap, met de nadruk op het bouwen aan een gemeenschap. Het evenement viert de nalatenschap van de ouderen van de gemeenschap met muziek, versnaperingen, drankjes en een optreden van de trotse zanger en muzikant Ohad Shragai.


HET GROTE TROTSE HUWELIJK

Doolhofstraat 9, 12.00 uur, 25 mei

Tel Aviv hield in 2019 een massale bruiloft van hetzelfde geslacht genaamd "The Big Proud Wedding". Ongeveer 20 homoparen stapten in het huwelijksbootje tijdens een baanbrekende ceremonie. Dit jaar zal het Pride Centre, als onderdeel van de officiële evenementen van Pride Month, een soortgelijk evenement houden waar ongeveer 15 homoparen uit het hele LGBTQ+-spectrum in één ceremonie zullen trouwen.


ECLECTIQUEER

Maze St 9, vrijdag 13.00 - 22.00 uur / zaterdag 10.00 - 21.30 uur, 25 mei en 27 mei

Eclectic Queer 2023 - Het belangrijkste kunstevenement van de Pride-evenementen in Tel Aviv-Yafo. Tijdens het festival vindt tijdens de Sjavoeot-vakantie een kunst-, mode- en cultuurbeurs plaats. Het festival is verdeeld over drie grote activiteitenruimtes: een kunstmarkt met artiesten uit de LGBTQ+-gemeenschap die handgemaakte kunstartikelen verkopen, zoals prints, borduurwerk, sieraden, beauty- en pride-producten en meer.


HET INTERNATIONALE GAY BEACH VOLLEYBALL TOERNOOI VAN TEL AVIV

Frishman Beach, 1 juni - 3 juni Registratie

Doe mee met het plezier en de opwinding tijdens het International Gay Beach Volleyball Tournament in Tel Aviv! Dit spannende evenement brengt spelers van over de hele wereld samen voor een weekend vol competitieve en vriendschappelijke wedstrijden, tegen de prachtige achtergrond van de prachtige stranden van Tel Aviv.


TROTSE FAMILIE PICKNICK

Sha'ul Tchernichovsky St. 24 - Gan Me'ir, 10.00 - 14.00 uur, 3 juni

De Pride Family Picnic is een traditioneel Pride-evenement voor families van alle kleuren. Dit jaar is het de 11e keer dat de picknick wordt gehouden, en het is een geweldige kans om nieuwe vrienden te ontmoeten, uit alle soorten gezinnen en uit het hele land!


WIGSTOCK

HaYarkon St 205 - Independence Park, 19.00 - 21.00 uur, 6 juni

De grootste dragshow in Tel Aviv, "Wigstock", keert nog een jaar terug, met de beste dragartiesten van het land. Het evenement van dit jaar markeert de 25e verjaardag van het historische LGBTQ+-evenement in 1998, dat als startpunt diende voor de Pride Revolution. De show zal een eerbetoon zijn aan de jaren 90 en het bewustzijn van hiv vergroten, met opmerkelijke gastheren en artiesten. De winnaars van "Next in Drag" worden tijdens het evenement bekendgemaakt en bezoekers kunnen alcohol kopen met een ID-armband.
111 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page