top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De grootste soeka ter wereld keert terug in Jeruzalem

Foto Chaim Twitto


De grootste van de wereld keert ook dit jaar terug in Jeruzalem en zal tijdens de tussendagen van Soekot een scala aan activiteiten bieden, zoals workshops, toneelstukken en andere optredens voor alle leeftijden en sectoren en met gratis toegang. De soeka is voor iedereen toegankelijk!


De Soeka, die op het Safraplein zal worden gebouwd, opent op zaterdagavond 30 september om 21.00 uur en sluit op vrijdag 6 oktober om 10.00 uur. Tijdens de tussenliggende vakantiedagen (1 t/m 5 oktober) is de sukkah geopend van 10.30 tot 23.00 uur. Toegang is gratis.


Er zal een verscheidenheid aan workshops en andere activiteiten zijn voor kinderen en het hele gezin, zoals toneelstukken, muziekoptredens, virtual reality-activiteiten, een ballonworkshop en een Jeruzalemquiz, evenals optredens van kindershowster "Little Michal", het Orna Porat Theater, Avital Edri, mentalist Assaf Salomon, de kindershow "Yishai's Friends", het koor "Pirchei Yerushalayim", Moshe Peled, de komische groep "Underdos", Raviv Kaner, Shuli Rand, Haim Israel en anderen.


Foto Chaim Twitto


De sukkah zal een oppervlakte van 800 vierkante meter beslaan en plaats bieden aan maximaal 650 personen. Het werk aan de soeka begon vele weken voor de vakantie, waarbij een team van ingenieurs en ontwerpers werkte aan de planning en het ontwerp, het formuleren van veiligheidsmaatregelen en het kiezen van decoraties.


Dit jaar zullen de zijkanten van de Soeka bedekt zijn met verzen over Jeruzalem uit de Bijbel en spectaculaire foto's van de stad. Er wordt verwacht dat grote aantallen inwoners en bezoekers elke dag naar de soeka en andere evenementen in de hoofdstad komen om deel te nemen aan evenementen en ceremonies in de geest van de feestdag, evenals culturele en kunstevenementen voor het hele gezin, gedurende de tussenliggende dagen. van Soekot.


De evenementen omvatten de Saharna-vieringen, het 11e Bethlehem Road Festival, de traditionele "Birkat HaKohanim" bij de Westelijke Muur, het Ein Kerem Festival en Klezmer-muziekoptredens bij de Jaffapoort en in de Joodse wijk tijdens alle tussenliggende dagen van de feestdag. . Bovendien zal de 68e Jeruzalemmars plaatsvinden op woensdag 4 oktober.


Aan het einde van Soekot zullen er, net als in voorgaande jaren, "Hakafot" -evenementen plaatsvinden in de grote en kleine synagogen in alle wijken van de stad, voorafgaand aan de Simchat Torah-feestdag.


Met duizenden bezoekers die naar de stad komen, worden schoonmaakploegen versterkt, worden de Oude Stadsmuren en de Akkoordenbrug verlicht met een speciale zegen voor pelgrims, en worden lichtmasten bijzonder feestelijk versierd.


In een verklaring zei de gemeente Jeruzalem: “Jeruzalem viert feest! De stad Jeruzalem begroet de inwoners van de hoofdstad en verwelkomt pelgrims met een viering van verlichting en met veel diverse evenementen die gratis zijn. We hebben geïnvesteerd veel aandacht, aandacht en middelen om de inwoners van de stad en bezoekers blij te maken, de bijzondere ervaring in onze hoofdstad te vergroten en de Soekot-vakantie op een feestelijke manier te verwelkomen. We hebben een rijk en divers programma voorbereid voor het hele gezin de stad, met evenementen en ceremonies in de geest van de vakantie, samen met culturele en kunstevenementen voor het hele gezin. De gemeente Jeruzalem nodigt alle inwoners en bezoekers uit om deel te nemen aan de vele evenementen die tijdens Soekot over de hele wereld zullen worden gehouden. stad,eerst en vooral de Soeka op het Safraplein en de Jeruzalemmars."

174 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page