top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De hoornvliezen van omgekomen soldaat Ido Baruch zijn zondag getransplanteerd


Dr. Assaf Freeman, directeur van de hoornvliesservice in het Meir Medisch Centrum in Kfar Saba en verpleegster Tatiana tijdens de hoornvliestransplantatie in het oog van Benjamin Goren. Foto Meir Medical Centre


De hoornvliezen van de ogen van de 21-jarige stafsergeant Ido Baruch , de soldaat van de Givati ​​Brigade uit Gedera die vorige week omkwam bij een terreuraanslag nabij de nederzetting Shavei Shomron, werden zondagochtend getransplanteerd in de ogen van twee oudere patiënten, meldt The Jerusalem Post .


De twee ontvangers, beiden in de tachtig, waren Binyamin Goren en Aviva Ra'anan, van wie de nieuwe hoornvliezen hun gezichtsvermogen herstelden.


Rachel Va'anunu, de transplantatiecoördinator van het Meir Medisch Centrum in Kfar Saba waar de operaties werden uitgevoerd, zei: "We vertelden de ontvangers van de transplantatie die de donor waren die hen de hoornvliezen gaf waarmee ze weer kunnen zien en we zagen de opwinding en het verdriet op hun gezichten.


"Ze waren ontroerd door de adel van de familie die ervoor koos om anderen een beter leven te geven op zo'n moeilijk en pijnlijk moment voor de familie."

79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page