top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De IDF Cyber ​​Defense Division speelde een belangrijke rol tijdens de gevechten met Hamas


Foto IDF woordvoerders eenheid


Tijdens de afgelopen dagen van gevechten met Hamas en andere terreurgroepen uit de Gaza strip was er een belangrijke rol weggelegd voor de Cyber Defense Division van de IDF.

Met hoge capaciteiten in de computerwereld en het gebruik van geavanceerde technologische hulpmiddelen, zijn de mannen en vrouwen die het centrum bemannen in staat om cyber- en spectrumdoelen die een bedreiging vormen voor de IDF en de staat Israël, te onderzoeken en te karakteriseren, te onderzoeken wie achter de organisatie staat, wat het probeert te doen, welke bronnen het heeft en andere essentiële informatie.


"We ontdekken eerst welke vijandelijke software ze gebruiken om ons 'kwaad' te doen", zegt een hoge defensiefunctionaris," tegen IDF nieuws.


Foto IDF woordvoerders eenheid


Dankzij deze activiteit, legt de bron uit, bereikt de IDF "cybersuperioriteit": het vermogen om vrij te opereren in deze dimensie zonder bang te hoeven zijn voor bedreigingen van de andere kant.


Het centrum werd in 2016 geopend als onderdeel van een actief verdedigingsconcept: de beslissing dat in plaats van alle middelen te investeren in het ontwikkelen van verdedigingswerken, een groot deel ervan moet worden gebruikt om de vijand aan te pakken - zelfs voordat deze ons probeert te bereiken. "Het was iets heel innovatiefs", benadrukt hij, "pas toen realiseerden we ons dat er een aparte instantie nodig was om alle cyberdreigingen tegen de IDF grondig te onderzoeken."


Ongeveer twee jaar later begon de eenheid ook dreigingen in de spectrale dimensie te onderzoeken, en niet alleen in de cyberdimensie. De officier legt het verschil uit: "Dit zijn twee immateriële dimensies, die beide virtueel kunnen worden bediend, maar van verschillende aard zijn."

Foto IDF woordvoerders eenheid


"Nu kan gezegd worden: onze investering in cyber loont", zegt hij trots. "Het belangrijkste is om je bewust te zijn van de soorten bedreigingen die zich kunnen ontwikkelen en hoe je ermee om kunt gaan - en dat is wat we hebben gedaan. in de afgelopen dagen."


De officier benadrukt het belang van de recente aanslagen in de Gazastrook: "Hamas 'cyberarrays werden geneutraliseerd tijdens de gevechten en verwijderd uit de cirkel van effectiviteit, arrays die vitale systemen en gevoelige reservoirs zouden kunnen verstoren. We staan ​​voor nul prestaties voor de vijand in deze dimensie van vechten - er waren in het begin pogingen om ons uit te dagen maar die mislukten vanwege het sterke verdedigingssysteem van de IDF.


111 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page