top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De IDF en de Shin Bet vernietigden de Peruana-fabrieken

Foto IDF woordvoerder


Bij een gerichte operatie in het hart van Rafah schakelde een IDF-gevechtsvliegtuig, geleid door de inlichtingendiensten van het Israëlische leger en de Shin Bet, Tzavahi Proana uit, een prominente financier die de afgelopen jaren samen met zijn broer betrokken was geweest via de ‘Hamasat-oorlog’. In wiens eigendom tientallen miljoenen dollars werden overgedragen aan Hamas, en in het bijzonder aan de militaire tak van de organisatie in de Gazastrook.


Het vermogen van de militaire tak van Hamas om te vechten hangt af van de middelen die eraan worden overgedragen via geldwisselaars, en zonder hen wordt dit vermogen aanzienlijk aangetast. Proana was een van de weinige en prominente geldwisselaars die het geldbedrag dat nodig was voor de gevechten naar de militaire vleugel van Hamas kon overmaken.


Peroana maakte tijdens de huidige gevechten geld over naar de militaire vleugel van Hamas, wetende dat de fondsen essentieel waren voor het voortdurende vermogen van de vleugel om te vechten. De fondsen werden onder meer gebruikt voor militaire versterking, om de salarissen van de terroristen tijdens de oorlog te betalen en om de oorlogsactiviteiten van Hamas te financieren, voor al zijn formaties.


Hamas maakt gebruik van financiers om de gelden te ontvangen die haar worden overgemaakt vanuit Iran en vanuit diverse rekruteringsbronnen in het buitenland. De wisselaars voeren de geldoverdrachten uit met behulp van de verrekenings- en witwasmethode, waarbij ze het gebruik van het internationale financiële systeem vermijden.

De IDF, de Shin Bet en de verschillende veiligheidsdiensten zullen hun inspanningen voortzetten om de financieringskanalen van Hamas te ontwrichten.492 weergaven1 opmerking

1 Comment


HansLa23+
Dec 19, 2023

No money 💰 no war

Like
bottom of page