top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De IDF en ISA hebben de lichamen van de gijzelaars Hanan Yablonka, Michel Nisenbaum en Orion Hernandez gevonden en naar Israël gebracht

Van L naar R: Hanan Yablonka Michel Nisenbaum Orion Hernandez

Foto's via BringThemHome


De lichamen van de gijzelaars Hanan Yablonka, Michel Nisenbaum en Orion Hernandez werdenvgered tijdens een gezamenlijke IDF- en ISA-operatie in Jabaliya in Gaza.


Gebaseerd op geverifieerde inlichtingen waarover de IDF beschikt, werden de gijzelaars vermoord tijdens het bloedbad van 7 oktober en door Hamas-terroristen ontvoerd via het Mefalsim-kruispunt naar Gaza.


De lichamen van de gijzelaars werden gevonden tijdens een gezamenlijke IDF- en ISA-operatie in Jabaliya, gebaseerd op nauwkeurige inlichtingen die de afgelopen dagen waren verkregen en geanalyseerd door het hoofdkwartier voor gijzelaars en vermiste personen van het IDF-inlichtingendirectoraat in samenwerking met de ISA. Aan het begin van de operatie vonden hevige gevechten plaats in het gebied.


Na een identificatieprocedure uitgevoerd door medische functionarissen van het Israëlische Nationale Forensische Instituut en de Israëlische politie, hebben IDF-vertegenwoordigers vandaag hun families op de hoogte gebracht.


De IDF en ISA betuigen hun oprechte medeleven aan de families.


De IDF en ISA blijven, zelfs op dit moment, alle operationele en inlichtingenmiddelen inzetten om de allerhoogste nationale taak te volbrengen, namelijk het terugbrengen van alle gijzelaars.


UPDATE


Volgens Channel 12 Werden Hanan Yablonka en Orion Hernandez ontvoerd nadat ze een tijd hadden doorgebracht op een feest in Ra'im. Wijlen Michel Nisenbaum verliet het gebied rond Sderot om zijn kleindochter uit de Gazastrook te redden, en werd ook ontvoerd. Volgens inlichtingen van de inlichtingendiensten in het bezit van de IDF werden de drie vermoord tijdens de terroristische aanval op 7 oktober en werden ze vanuit de omsingeling van Mefalisim naar Gaza ontvoerd.


Reuben Yablonka, de vader van Hanan Yablonka, vertelt Channel 12 dat hij hoorde over de dood van zijn zoon en de berging van zijn lichaam uit Gaza voordat de IDF hem kon informeren vanwege geruchten die online circuleerden.


"Om 7 uur 's ochtends werd ik wakker met al deze berichten... Er waren meer dan 300 berichten", zegt hij.


Vandaag, 11:52 uur

Reuben Yablonka, de vader van Hanan Yablonka, vertelt Channel 12 dat hij hoorde over de dood van zijn zoon en de berging van zijn lichaam uit Gaza voordat de IDF hem kon informeren vanwege geruchten die online circuleerden.


"Om 7 uur 's ochtends werd ik wakker met al deze berichten... Er waren meer dan 300 berichten", zegt hij.


In een poging te verifiëren of de geruchten waar hem naar werd gevraagd waar waren, zegt Yablonsky dat hij zijn dochter heeft gebeld.


“Ze wilde het mij niet vertellen, maar ze zeiden in berichten op Telegram dat Hanan was vermoord”, zegt hij.


“Toen de IDF mij om half acht belde en vroeg om hier te komen, besefte ik dat alles waar was”, voegt hij eraan toe.


Premier Netanyahu zei: “Samen met Israël buigen mijn vrouw Sara en ik onze hoofden in diep verdriet en omhelzen we de nabestaanden in hun moeilijke tijden. We hebben een nationale en morele plicht om alles te doen wat we kunnen om onze ontvoerden terug te sturen – de levens en de ruimtes – en dat doen we ook. Ik prijs de strijdkrachten van de IDF en de veiligheidstroepen die met grote moed in het hart van vijandelijk gebied hebben gehandeld, om hen terug te brengen naar hun families en naar het graf van Israël. "


Staatspresident Yitzhak Herzog zei: “Vanochtend gaan onze harten uit naar de families Yablonka, Hernandez en Nissenbaum na het ontvangen van het bittere nieuws over de redding van de lichamen van hun dierbaren uit Gaza. Ik sterk de IDF- en Shin Bet-strijders die zich inzetten werken met vastberadenheid om de ontvoerden en de ontvoerden terug te brengen. Het is onze plicht als staat om hen allemaal terug te brengen – de levens en degenen die we naar het graf van Israël moeten brengen. Moge de nagedachtenis van Hanan, Orion en Michel gezegend zijn.


De Franse president Emmanuel Macron zegt dat hij het nieuws heeft ontvangen over de dood van de Frans-Mexicaanse staatsburger Orión Hernández Radoux “met enorme droefheid”, nadat de IDF zijn lichaam van de ene op de andere dag uit Gaza had teruggevonden en zegt dat de Franse regering zijn familie helpt.


487 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Trudy D
Trudy D
May 24

Verschrikkelijk...

Maar dankbaar dat ze gevonden zijn en aan de familie terug gegeven konden worden...

Like
bottom of page