top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De IDF heeft de twee terroristen gedood die Lucy Dee en haar dochters hebben vermoord


Foto IDF-woordvoerder


In een gezamenlijke operatie van de Shin Bet, het SWAT-team en de IDF in het gebied van de Samaria Brigade, werden Hassan Qatnani en Mu'ad Masri, Hamas-agenten, en de moordenaars van Leah (Lucy), Maya en Rina Di z"l, die op 07.04.2023 werden vermoord in een schietaanval in de buurt van de gemeenschap van Hamra in de Jordaanvallei, vandaag gedood.


Lucy Dee en haar dochters Rina en Maia z'l. Foto vie social media


Toen de aanval plaatsvond, begon een aanzienlijke inlichtingen- en operationele inspanning van de Shin Bet en de IDF, die zo'n 200 Israëlische special forces leidde naar de locatie van de schuilplaats in de Kasbah in Nablus.


Na gerichte inlichtingen van de Shin Bet, vielen Shin Bet, SWAT- en IDF-strijders in de vroege ochtenduren het appartement binnen en in de vuurwisseling werden de twee moordenaars gedood. Daarnaast werd Ibrahim Hura, een hoge medewerker van de gezochte terroristen, gedood. Tijdens de actie werden de troepen zwaar beschoten en werden ook stenen naar de soldaten gegooid.


De 2 gedode terroristen. Hassan Katnani and Ma'ed al-Masri. Foto via social media


Tijdens de inval gebruikten troepen de zogenaamde "snelkookpan" -tactiek, waaronder het droppen van een verdovingsgranaat van een drone naar het gebouw waar de verdachten zich hadden verschanst in een poging ze uit te schakelen.

In het appartement van de gezochte personen werden twee M16- en kalasjnikovgeweren gevonden.


De veiligheidstroepen zullen vastberaden blijven handelen om elke terroristische dreiging gericht tegen burgers en IDF-soldaten te dwarsbomen.

284 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page