top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De IDF zegt dat speciale troepen gerichte zoekingen in het Shifa ziekenhuis uitvoeren


Screenshot video waar militair woordvoerder luitenant-kolonel Jonathan Conricus naar munitie wijst in een ruimte van het Shifa ziekenhuis


De IDF is zeer karig tot nu toe met informatie uit Shifa ziekenhuis maar zegt dat de elite Shaldag-eenheid en troepen van de 36e Divisie blijven opereren in het Shifa ziekenhuis en blijft het bij de informatie zoals woensdagavond verstrekt, waaronder onderstaande uitgebreide video.Er wordt gezegd dat de operaties in het ziekenhuis ‘gefocust’ zijn, waarbij speciale troepen van gebouw naar gebouw, van kamer naar kamer gaan en elke verdieping grondig en minutieus scannen.


Hoewel er nog steeds patiënten en personeel in het ziekenhuis zijn, zegt de IDF dat ze met “discretie, geduld en grondigheid” opereert.


Tot nu toe zijn er geen soldaten of ziekenhuispersoneel gewond geraakt, staat er.


De IDF zegt: “wij opereren in de wetenschap dat er veel meer terreurinfrastructuur is in het complex en de naaste omgeving, die goed verborgen is”, zegt de IDF.


Tot nu toe hebben soldaten wapens en inlichtingenmateriaal gevonden, waaronder informatie over de Hamas-aanvallen van 7 oktober in de gebouwen en ruimten die ze hebben doorzocht. Ook hebben de soldaten computers gevonden met foto's en informatie over de gijzelaars.

371 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page