top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De integratie van vrouwen in gevechtsrollen in de IDF wordt uitgebreid


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De IDF staat bekend als "Leger van het Volk", die professioneel functioneert en in overeenstemming is met de operationele vereisten van het slagveld. Dit wordt gedaan om het doel van de IDF te bereiken, namelijk de verdediging van Israëlische burgers en de staat Israël.


Een centraal doel van de IDF is het maximaliseren van de menselijke hulpbronnen, terwijl de nadruk wordt gelegd op de operationele vereisten en het bieden van kansen voor alle militairen om een ​​zinvolle dienst te hebben.


Tegenwoordig zijn vrouwen betrokken bij de meeste posities in de IDF, waaronder een groot aantal gevechtsfuncties, gevechtsondersteunende functies, technologische posities en commandoposities in de IDF.


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, gaf opdracht tot de oprichting van een taskforce, geleid door de voormalige bevelhebber van de grondtroepen, Majoor-Generaal Yoel Strick. De taskforce heeft een grondig onderzoek gedaan naar de plaatsing van vrouwen in aanvullende IDF-gevechtsrollen.


De taskforce onderzocht de vervulling van haar doel door de IDF, waarvan de eerste het voldoen aan de operationele behoeften was, evenals het handhaven van de gezondheid en veiligheid van alle IDF-soldaten en het optimaal benutten van IDF-personeel.


Het onderzoek van de afgelopen maanden is aangeboden aan de Chef van de Generale Staf en het Generale Staf Forum.


De chef van de generale staf besloot screenings te starten voor de dienst van vrouwen in belangrijke gevechtsfuncties, waaronder Unit 669, de speciale missie-eenheid van het Combat Engineering Corps (Yahalom) en de Mobility Unit van het Infantry Corps. (zie video)


Er zullen een aantal extra gevechtsposities worden opengesteld voor vrouwen nadat duidelijk wordt dat het opnemen van vrouwen in deze posities geen negatieve gevolgen heeft voor de IDF.


Er zullen gevechtscursussen beginnen voor vrouwen die screenings ondergaan voor Unit 669, die is geclassificeerd als een speciale elite-eenheid. Kandidaten moeten voldoen aan fysiologische drempelvoorwaarden die zijn gedefinieerd door het professionele personeel en screeningprocedures voor de eenheid.


Er zal een proefperiode beginnen om de opname van vrouwen voor de speciale eenheid van het Combat Engineering Corps (Yahalom) te evalueren, een eenheid die unieke operationele taken uitvoert.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: "De doelstellingen van de IDF om de staat Israël te beschermen en de uitvoering van operationele missies zijn de leidende waarden bij het onderzoeken van dit belangrijke onderwerp."


Foto IDF-woordvoerderseenheid


“De IDF, als een 'Leger van het Volk', levert zinvolle diensten aan al haar soldaten. Bovenal zet de IDF zich in voor het nemen van professionele, operationele en op feiten gebaseerde beslissingen. De plaatsing van soldaten in de IDF is gebaseerd op professionele overwegingen en in overeenstemming met de operationele behoeften van het slagveld. Daarbij wordt in de meeste functies zo goed mogelijk gebruik gemaakt van zowel mannen als vrouwen.”


"De afgelopen maanden is er professioneel, gedegen en omvangrijk werk verzet, vooral om de operationele doelen te halen in overeenstemming met de kenmerken van het slagveld. De IDF ziet dit ook als een kans voor een diepgaand onderzoek van deze complexe en belangrijke kwestie. Professionele overweging is de meest invloedrijke factor bij het nemen van de beslissing. De onderzochte criteria waren fysiologische capaciteiten, geschiktheid voor de functie en het behoud van het welzijn van soldaten.”


“Voor ons ligt de groeiende verantwoordelijkheid voor het behoud van de gezondheid van onze soldaten, wat zowel een professionele als morele plicht is. De IDF zal zijn unieke karakter blijven behouden, als een 'leger van het volk', die ook gebonden is aan de Joint Service Ordinance.”65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page