top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israel Defense Prize 2021 werd toegekend aan vier uitmuntende projecten


Een van de winnaars krijgt de oorkonde overhandigd. Foto Ariel Hermoni (Ministerie van Defensie)


Maandag hebben president Reuven Rivlin, minister van Defensie Benny Gantz, chef van de generale staf luitenant-generaal Aviv Kohavi en directeur-generaal van het ministerie van Defensie, generaal-majoor (res.) Amir Eshel, de jaarlijkse Israel Defense Prize voor het jaar 2021 uitgereikt aan vier uitstekende projecten en programma's die hebben bijgedragen aan de veiligheid van de staat Israël en aan zijn kwalitatieve voorsprong.

De Israel Defense Prize 2021 werd toegekend aan vier uitmuntende projecten ontwikkeld door de IDF, Mossad, Israel Security Agency, het Ministerie van Defensie en de Israëlische defensie-industrie.


De winnende projecten zijn (in willekeurige volgorde):

• Een project ontwikkeld door Eenheid 8200 in de Inlichtingendienst van de IDF, dat zich bezighoudt met baanbrekende capaciteiten voor de inlichtingengemeenschap.

• Een project ontwikkeld door het Directoraat van Defensie R&D, Rafael en IAI, dat de IDF voorziet van innovatieve oplossingen en dat in de loop van een decennium is ontwikkeld. Gedurende het hele proces moesten ontwikkelaars omgaan met technologische lacunes en onzekerheid, zonder precedent om op voort te bouwen.

• Een cyberdefensieproject ontwikkeld door het C4I-korps van de IDF, de Israel Security Agency (ISA), het ministerie van Defensie, de National Cyber ​​Division, de Mossad en het inlichtingendirectoraat van de IDF.

• Een technologische doorbraak bereikt door het Directoraat van Defensie R&D in het Ministerie van Defensie, IDF's Unit 81, de Mossad, de Israëlische luchtmacht, Rafael en Israel Aerospace Industries.


Bij de uitreiking zei president Rivlin : "Beste mensen, met al mijn waardering voor de innovatieve en geavanceerde ontwikkelingen en systemen die deze prijs rechtvaardigen, zijn het de mensen achter de technologie die het belangrijkst zijn, zonder de mensen en hun waarden, geen enkele innovatieve technologie kan ons beschermen. Het zijn jullie geest en geloof in de gerechtigheid van jullie missies die jullie, lieverds, de beste maken.'


Hij voegde daaraan toe dat : "het de laatste keer is dat ik de Israel Defense Prize toeken. In de afgelopen jaren is het een manier geweest om tot op zekere hoogte het belang van je werk te erkennen, wat natuurlijk altijd buiten de schijnwerpers gebeurt, onbekend bij het publiek. Het volk van Israël weet misschien niet hoeveel dankbaarheid ze verschuldigd zijn aan de winnaars van deze prijs, maar geloof me - ze voelen het. En namens hen, namens alle burgers van Israël, wil ik u vandaag niet alleen prijzen en groeten, mijn bewondering en diepe waardering uitspreken voor uw indrukwekkende prestaties, maar u ook bedanken. "

Minister van Defensie, Benny Gantz, zei: "Als we kijken naar de winnende projecten van dit jaar, zien we een mooi voorbeeld van de juiste manier waarop de verschillende instanties in het defensie-instituut samenwerken. Bovendien bewijst deze prijs nogmaals de kracht van onze defensie-industrieën. Meer dan eens in het afgelopen jaar heb ik me tot de industrie gewend om oplossingen te vinden voor de speciale missies van de IDF en andere veiligheidsinstellingen. We zagen hun voordelen tijdens Operatie Guardian of the Walls - de precisie en ongekende intelligentie die werd gebruikt tijdens een operatie die anders schade zou hebben toegebracht aan niet-betrokken burgers in vergelijking met de omvang van de luchtoperaties. Het richten op terroristen was effectief en krachtig. Deze prijs is een dankwoord van ons allemaal, voor uw bijdrage aan de verdediging van de Staat Israël in verschillende arena's.Uw oplossingen pakken bedreigingen aan waarvan het publiek, dat 's nachts goed slaapt, zich niet bewust is."


Minister Gantz voegde er verder aan toe: “Tegenwoordig staat het hele Midden-Oosten op de rand van een wapenwedloop, vooral als Iran doorgaat met het bereiken van de nucleaire drempel. We zijn waakzaam tegenover al deze bedreigingen. Onze verdedigingssystemen, waarvan de meeste zijn ontwikkeld in Israël, worden ingezet en onze inlichtingendienst werkt te allen tijde om bedreigingen en doelen te identificeren. We zijn ons volledig bewust van wat er in de regio gebeurt, en ons beleid is ondubbelzinnig: we tolereren geen enkele schending van de soevereiniteit van Israël, hetzij door het afvuren van brandgevaarlijke ballonnen of raketten, of door enig ander middel dat door Iran en zijn gelieerde ondernemingen wordt nagestreefd. We zullen krachtig reageren, op het juiste moment, in overeenstemming met onze behoeften. Dit is wat we in het verleden hebben gedaan en dit is wat we in de toekomst zullen doen.”33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page