top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De kaart die orde brengt op het slagveld in Gaza

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Gal Mi Tal en Neta Roff.


Overal in het leger van waaruit wordt gevochten, wordt gebruik gemaakt van informatie. Dit kan de locatie zijn van terroristische groeperingen, potentiële gevaren in het veld en eventuele aanvullende gegevens die de manoeuvrerende krachten helpen. Als onderdeel van deze inspanning is het "MapIt"-systeem van de Compass Unit onlangs operationeel in gebruik genomen door de hele IDF. We hoorden van de ontwikkelingsleiders over de achtergronden van het platform, de belangrijke doorbraken tijdens de oorlog - en wat de de toekomst ervoor in petto heeft


Stel je voor dat je voor een moment in de schoenen stapt van een hoge commandant die aan het ‘front’ zit en de gevechten diep in de Gazastrook leidt. Het volgen van de strijdkrachten in het veld, indicaties van de gevaren die voor hen op de loer liggen, waardevolle doelen voor bestrijding in het gebied, en zelfs het weer - dit zijn allemaal relevante en essentiële gegevens voor hem om het exacte beeld van de situatie in het veld te schetsen.


In de kompaseenheid van de ICT-afdeling hebben ze verschillende stappen voorwaarts gezet in het optimaliseren van het gebruik van informatie - en hebben ze het "MapIt"-platform ontwikkeld, dat sinds het begin van de oorlog aan kracht wint. “Het systeem heeft toegang tot operationele inhoud van alle instanties in de IDF en geeft deze op een kaart weer”, legt Saren (resp.) Yakir, productmanager, uit. “Het helpt om het volledige plaatje te begrijpen, en op basis daarvan betekenissen af ​​te leiden en beslissingen hier en nu."

Foto IDF woordvoerder


De kaart wordt in realtime bijgewerkt en geeft de commandanten op de militaire bases en hoofdkwartieren alle noodzakelijke informatie weer om hen in staat te stellen de strijdkrachten op de beste manier te beheren - van het kiezen van de as waar het het beste heen kan, tot mogelijke gevaren en valstrikken , wapen- en munitieopslagplaatsen in het gebied, tot de laatste gegevens die nodig zijn voor de werking van de teams bij de grondmanoeuvres.


Dit is een multifunctioneel product dat wordt gebruikt door het Thuisfront Commando, de luchtmacht, het grondhoofdkwartier in het veld en vele andere plaatsen. Elke gebruiker wordt blootgesteld aan specifieke informatielagen volgens classificatie en afhankelijk van de rol, waarbij de scheiding wordt uitgevoerd door verschillende toegangsrechten te verlenen.

Foto IDF woordvoerder


“Laten we een voorbeeld nemen”, vervolgt Yakir, “Metzpan-analisten die op het hoofdkwartier van het Zuidelijk Commando zitten en mislukte lanceertrajecten willen volgen, zullen we hen toestemming geven voor de informatielaag die dit specifieke cijfer weergeeft, en zij zullen in staat zijn om op de kaart de informatie te zien die we hebben, zoals de locaties van de draagraketten in het veld en de plaats van de val."


De applicatie, die in gebruik is en tegelijkertijd verder wordt ontwikkeld, was aanvankelijk vooral bedoeld voor het niveau van de Generale Staf - om te helpen bij het nemen van strategische beslissingen. Maar de situatie ter plaatse bracht de ontwikkelaars ertoe om deze snel beschikbaar te stellen aan alle IDF-organen die ervan kunnen profiteren, en vandaag de dag maakt het deel uit van de operationele activiteit en begeleidt het de strijdkrachten met groot succes tijdens de gevechten.


“Er zijn veel commando- en controlesystemen in de IDF, maar ze zijn allemaal ontworpen voor de specifieke behoeften van specifieke mensen, en wij zijn de eersten die de uitdaging aangaan en aan ieders behoeften voldoen met één product”, getuigt luitenant Uri, hoofd van de IDF. het ontwikkelingsteam van "MapIt", "zagen we dat het platform dat we ontwikkelden zichzelf goed en efficiënt bewees en andere bestaande systemen begon te vervangen."


Onder de prestaties die het kompas heeft geregistreerd, valt de enorme verbetering in de gebruikerservaring op: "MapIt" is intuïtief en duidelijk te bedienen, en heeft een interface die vergelijkbaar is met civiele systemen, dus er is geen behoefte aan een contactpersoon om te helpen gebruikers in het hele leger begrijpen het.

Foto IDF woordvoerder


Naast de applicatie zelf is de kaartcomponent van "MapIt" momenteel ingebed in tientallen systemen in de IDF. Het gebruik van een uniforme kaart en dezelfde interface tussen verschillende software is een aanzienlijke upgrade, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​uniforme taal te bouwen voor iedereen, en maakt focus mogelijk op het afleiden van betekenissen en het plannen van actieplannen.


De ontwikkeling stopt niet op dit punt. Er zijn nog meer grote plannen om "MapIt" voort te zetten: "Momenteel verzamelt het systeem alle gegevens op één plek, en de volgende stap is om daar inzichten uit te halen", onthult Uri. "Dit is de toekomst - de applicatie zal de commandant aan het einde om beslissingen te nemen en hem te adviseren, en hem zelfs het succespercentage van elk van de opties te laten zien".

Foto IDF woordvoerder


"Natuurlijk zal er uiteindelijk iemand zijn die de informatie zal onderzoeken en een weloverwogen beslissing zal nemen", verduidelijkt Yakir. De rol van het systeem, legt de productmanager uit, is het verkorten van processen, het maken van de noodzakelijke verbindingen voor de gebruikers – en het helpen bij de besluitvorming.


"Als je 'MapIt' tegenwoordig op zo'n intensieve manier ziet werken, geeft dat een ongelooflijk gevoel van trots', vertelt luitenant Uri, 'achter dit product staat een professioneel team, verbonden met de missie en aandachtig voor de behoeften van de klant. Als we horen dat onze ‘baby’ nu in bloei staat, krijgen we de waanzinnige drang om van onszelf te blijven geven, zoveel als we nodig hebben.”

476 weergaven1 opmerking

1件のコメント


Directeur Biographies
1月25日

𝗣𝗢𝗨𝗥 𝗧𝗢𝗨𝗧𝗘𝗦 𝗩𝗢𝗦 𝗣𝗥𝗘𝗢𝗖𝗖𝗨𝗣𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘 :

🍀 Tomber enceinte rapidement

🍀 Hépatite A,B,C

🍀 Kyste, Fibrome, Myome

☘️La faiblesse sexuelle

☘️ L'éjaculation précoce

☘️ Allongé ou Grossir le pénis .

☘️ Hémorroïdes externes / interne

☘️ La perte blanche

☘️ Azoospermie

🍀 AVC, Cancer Pour avoir de traitements définitivement des maladie suivant 👉

SiteWeb : https://puissantmarabout.wixsite.com/sorcier-voyant

( Joignable aussi sur whatsapp ) de https://wa.me/+22991199833


いいね!
bottom of page