top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Militaire Aanklager heeft een aanklacht ingediend tegen Islamic Jihad leider Bassam al-Saadi


Bassam al-Saadi. Screenshot YouTube


De Militaire Aanklager heeft een aanklacht ingediend tegen Islamic Jihad leider Bassam al-Saadi en hem beschuldigd van het plegen van misdaden van banden met en activiteiten in een illegale vereniging, de terroristische organisatie Islamitische Jihad. Hij is ook aangeklaagd voor nabootsing van identiteit, opruiing en hulp bij contact met vijandelijke elementen.


De arrestatie van Bassam al-Saadi op 1 augustus jl leidde een paar dagen tot 3 dagen van hevige gevechten met de Palestijnse Islamic Jihad in Gaza, waarbij ruim 1.100 raketten richting Israël werden afgevuurd.


Volgens de aanklacht werkte al-Saadi, die bekend staat als een invloedrijke hoge ambtenaar in de Islamitische Jihad, samen met andere agenten aan kernactiviteiten van terroristen, waaronder het ontvangen van financiering van een Islamitische Jihad-agent in de Gazastrook. Bovendien riep al-Saadi op tot voortzetting van de gewelddadige Palestijnse aanvallen. Bovendien, toen Israëlische veiligheidstroepen arriveerden om hem te arresteren, deed al-Saadi zich voor als iemand anders in een poging om aan arrestatie te ontsnappen.


Bij het indienen van de aanklacht verzocht de Militaire Aanklager om al-Saadi vast te houden tot het einde van de gerechtelijke procedure in zijn zaak. Op verzoek van de advocaat van de verdediging om het bewijsmateriaal te bestuderen, is in dit stadium de hechtenis van al-Saadi verlengd tot zondag 28 augustus 2022, waarna een hoorzitting zal worden gehouden over het verzoek van de aanklager om hem vast te houden tot het einde van de legale processen.


89 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page