top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De moeder van het Hamas-slachtoffer: 'Ze hebben haar ziel verontreinigd, de wereld moet de verschrikkingen horen'


Gal en Nagi Abdush. Foto via social media / Ynet


Eti Bracha, de moeder van Gal Abdush die op 7 oktober samen met haar man op een muziekfestival werd vermoord, zegt dat ze gelooft dat het vertellen van de misdaden van Hamas belangrijk is voor de wereld om te weten en dat ze daarom niet zal zwijgen, zo begint het artikel in Ynet.


In de nacht van 6 oktober lieten Gal en Nagi Abdush uit Kiryat Ekron hun twee kinderen achter bij het huis van Gal's ouders en vierden feest op het muziekfestival in de buurt van kibboets Re'im . Uit een onderzoek van The New York Times dat vorige week werd vrijgegeven, bleek dat Gal werd verkracht door Hamas-terroristen voordat ze samen met haar man werd vermoord toen ze probeerden het festival te ontvluchten.


In het onderzoeksrapport dat zondag werd gepubliceerd, vertelde Eden Wessely, die een foto van Gal maakte nadat ze was vermoord, de verschrikkingen die ze zag toen ze ter plaatse kwam om haar vriendin te zoeken: "Ik zag daar heel aangrijpende scènes, honderden lichamen , dingen die het menselijk oog niet kan zien."


De familieleden van Gal behoorden tot de eersten die op Eden reageerden na haar bericht waarin ze de foto van Gal omschreef als "een vrouw in een zwarte jurk die mijn gedachten niet verlaat", waarbij ze vroeg of het Gal op de foto was.


Eti Bracha, de moeder van Gal, vertelde Ynet over haar moeilijke emoties: "Ik hoorde over de verkrachting die mijn dochter heeft meegemaakt voordat ze werd vermoord. Het was een huiveringwekkend en pijnlijk moment; ik schaamde me zelfs, ook al deed ze niets verkeerds. Monsters hebben haar vermoord." Ze voegde eraan toe: 'Ze hebben haar ziel en geest verontreinigd voordat ze haar en haar man vermoordden, waarbij twee weeskinderen van zeven en elf jaar oud achterbleven.'


Bracha zei dat Gal werd verkracht en vermoord in het bijzijn van haar man, die ook na haar werd vermoord. “Het is belangrijk voor mij en het volk van Israël dat de wereld op de hoogte is van de seksuele misdaden die deze monsters hebben gepleegd, zodat ze hun ogen niet afwenden en zeggen dat ze niet geloven dat het echt is gebeurd”, zei ze. "Er zijn getuigenissen die de aanranding van mijn dochter beschrijven."


Volgens haar hoorde ze pas over de aanrandingen tijdens het werk aan het onderzoek van de New York Times: ‘We waren aanvankelijk niet op de hoogte van de verkrachting; we werden pas geïnformeerd toen de journalist van The New York Times ons benaderde. -verwees naar de getuigenissen en zei dat Gal een aanranding had ondergaan. Zelfs nu weten we niet precies wat er is gebeurd, 'voegde Bracha eraan toe.


Ook Nagi's moeder was geschokt door de schokkende getuigenissen: "Ze is mijn schoondochter, en wat ik hoor is gruwelijk. Wat ze heeft meegemaakt voordat ze hen neerschoten en vermoordden, hoe pijnlijk, hoe verdrietig. Die ochtend belde mijn zoon Nagi ons en zeiden: 'Ze hebben haar vermoord, op haar geschoten', en schreeuwden aan de telefoon, die op de luidspreker stond.'


“Pas nu, nadat ik heb gehoord wat ze Gal hebben aangedaan, probeer ik me voor te stellen wat mijn zoon met zijn eigen ogen heeft gezien, hoe ze zijn vrouw seksueel hebben misbruikt voordat ze haar neerschoten en vervolgens hem neerschoten”, voegde ze eraan toe.


Een paar uur voordat het echtpaar werd vermoord door Hamas-terroristen, vierden ze Simchat Torah met hun kinderen, ouders en Gal's broer Rami Bracha. Rami zei dat Gal en Nagi rond 02.30 uur naar het feest vertrokken en hun kinderen achterlieten bij Gal's moeder in Kiryat Ekron.


"De kinderen blijven de hele tijd naar mama en papa vragen. Het is heel moeilijk voor hen en ze zijn verdrietig", zei Gals moeder. "De oudste zoon stond er zelfs op om de beelden van de IDF-woordvoerder van de aanval te bekijken, waarop alle video's te zien waren van het festival waar zijn ouders werden vermoord."De achtergebleven autowrakken. Screenshot YouTube


Rami Bracha zei dat hij een paar uur na het bloedbad zijn zus Gal herkende in de video met de bijnaam 'De vrouw in de zwarte jurk', maar niet wist dat ze was verkracht.


"Ik herkende de jurk en wist dat het mijn zus was, want ik zag haar voordat ze naar het feest vertrok. Het beeld van mijn zus in die video is tot op de dag van vandaag niet uit mijn gedachten verdwenen. De volgende dag gingen we naar het politiebureau om haar als vermist op te geven. Ik zei dat ik op basis van de kleding op de foto wist dat het mijn zus was, 'zei hij.


'Eerst begreep ik niet dat ze vermoord was. Pas toen we op het politiebureau aankwamen en de rechercheur zich wendde tot de vrouw die de foto plaatste die ik zag, beseften we dat er iets vreselijks was gebeurd en dat mijn zus niet meer leefde. Ik kon de foto's niet bekijken; mijn vrouw wel."


De video werd op 8 oktober gepubliceerd en ging viraal op sociale media. Volgens Rami: "Pas na het onderzoek van de New York Times hoorden we van de journalisten dat mijn zus was verkracht. Het voelt vreselijk om te weten wat ze heeft meegemaakt voordat ze haar neerschoten en vermoordden."


1.222 weergaven4 opmerkingen

4 Comments


Frans Maassen
Frans Maassen
Jan 01

Niet zwichten doorgaan tot en met de laatste Voor de families van Gal en Nagi hou elkaar vast ❤️❤️

Like

p.bakker61
Jan 01

De westerse politiek kijkt bewust weg net als voor wo 2

De vn van die Hamas niet veroordeeld een waardeloze organisatie

Wanneer wordt men wakker

Die schoften moeten idd uitgeroeid worden de Hamas duivels bedoel ik

Like

Cees Kapteijn
Jan 01

Meer over spreken en laten zien.

De schoften kruipen in een slachtoffer rol wat niet mag gebeuren

Like

Marcel Bijmolen
Jan 01

Aan dit verdriet en onrecht lijkt geen einde te komen.Ik heb hier geen woorden voor,alleen maar heel veel tranen.

Like
bottom of page