top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De nieuwe commandant van de 80th Edom Division


Foto IDF woordvoerder


Brigade Generaal Itamar Ben-Haim nam de functie van commandant van de 80th Edom Division op zich, ter vervanging van Brigade Generaal Itzik Cohen die de afgelopen twee jaar in deze functie diende. De ceremonie voor de uitwisseling van commando's vond gisteravond (zondag) plaats op het hoofdkwartier van de divisie, onder leiding van de commandant van het Zuidelijk Commando, MG Yaron Finkelman, met deelname van commandanten, soldaten, families en extra gasten.

Commandant van het Zuidelijk Commando, MG Yaron Finkelman : “De grenzen die de 80th Edom Division beschermt zijn lang. Zijn soldaten en commandanten in het oosten, het westen en het zuiden staan ​​voor meerdere complexe uitdagingen en moeten dag en nacht opereren ter wille van de fundamentele missie - het handhaven van de veiligheid van de staat Israël. Deze missie eist een zware tol.

Ongeveer twee maanden geleden verloren we helaas drie gevechtssoldaten - wijlen SGT Lia Ben Nun, SSGT Ori Izhak Iluz en SSGT Ohad Shimon Dahan. Met z'n drieën behoorden ze tot de beste soldaten in onze gelederen, die opereerden om de grenzen te verdedigen en sneuvelden tijdens een schietpartij.

Het incident is onderzocht en het leren ervan zal worden voortgezet. Ik geloof in jou, in de menselijke kracht hier, en vertrouw erop dat je samen blijft opereren voor het gezamenlijke doel. Onthoud - gedurende die tijd hebben we twee leidende lichten - de operationele paraatheid en de menselijke eenheid - die binnen de eenheid en die van de IDF als geheel. Alleen als ze samen zullen bestaan ​​terwijl we de uitdagingen van onze tijd aangaan, zullen we zegevieren.”

Foto IDF woordvoerder

De commandant van de 80th Edom Division, BG Itzik Cohen : “Vandaag sluit ik de afgelopen twee jaar af met het bevel over de 80th Edom Division, een divisie die het zuiden van de staat Israël beschermt binnen de vredesgrenzen - Egypte en Jordanië. In de afgelopen twee jaar hebben we op veel gebieden samengewerkt om de paraatheid van de divisie te bevorderen. Ik ben er trots op dat ik het voorrecht heb gehad om leiding te geven aan zo'n groep mensen en deel uit te maken van het bevorderen van operationele effectiviteit, te oordelen naar onze acties - dat is wat ik je zou vertellen en dat is wat je deed. Ongeveer twee maanden geleden, tijdens een operationeel evenement waarbij een aanvaller de staat Israël binnenkwam en een serieuze aanval uitvoerde, verloren we wijlen SSGT Ohad Shimon Dahan, SSGT Ori Izhak Iluz en SGT Lia Ben Nun. Ohad, Lia en Ori vielen terwijl ze de staat Israël verdedigden. Vanaf hier stuur ik een warme knuffel naar de families en beloof ik om altijd aan hun zijde te staan ​​- dit is mijn levenstest.

Foto IDF woordvoerder, via TikTok

Het leerproces is zeer geavanceerd en zal alle lessen van het evenement volledig blijven implementeren. Dit is onze plicht tegenover de families, tegenover de soldaten en tegenover de burgers van de staat Israël.”

Inkomend commandant van de 80th Edom Division, BG Itamar Ben-Haim : "Vandaag neem ik de verantwoordelijkheid op me voor de Negev en de Wadi Araba-regio en zijn mensen. De 80th Division is verantwoordelijk voor het gebied dat rechtstreeks verband houdt met de geschiedenis van de natie Israël, vanaf de tijd van de patriarchen via de oorlogen van de staat Israël tot op de dag van vandaag.

Foto IDF woordvoerder

Commandanten en soldaten, we zullen allemaal blijven samenwerken in het licht van de waarden van de IDF en zijn erfgoed, we zullen samenwerken om de missie met onderscheiding te vervullen, we zullen de samenwerking binnen de IDF en de samenwerking tussen verschillende organisaties versterken. Het gezicht van het gebied verandert voortdurend, samen met de steeds veranderende vijand. Deze veranderingen vragen om een ​​aangepast en geactualiseerd operationeel antwoord dat voortkomt uit initiatief en herstel. We zullen blijven handelen in het licht van de erfenis van de gesneuvelde soldaten van de divisie en zullen contact onderhouden met de families van de gesneuvelde, waaronder de families van Iluz, Ben Nun en Dahan die hun dierbaren Ori, Lia en Ohad hebben begraven hier ongeveer twee maanden geleden.


57 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page