top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De oefening die de instructeurs van 828 brigade voor een dag in krijgers veranderde


Foto IDF-woordvoerder


Dit keer was het niet weer een training. Ze simuleerden nauwkeurig een situatie die niet ver van de werkelijkheid afwijkt: tactische inlichtingen van de vijand verzamelen, bestormen en aanvallen met vuurkracht. Alleen deze keer waren de stagiaires geen strijders - maar de trainingsteams van de 828e Brigade. Dus wat gebeurde er toen de instructeurs het slagveld betraden?

De naam "exposure-assault" klinkt u misschien niet allemaal bekend in de oren, maar deze tak is een integraal onderdeel van de training van bijna elke 'groene' jager.


De tak opereert onder de 828th Brigade, die verantwoordelijk is voor het trainen van alle beroepen van de infanterie: van mortieren en antitankcapaciteiten, via vluchtdrones van verschillende typen tot het verzamelen van tactische inlichtingen van de vijand. Ze doen dit met één doel voor ogen - om de gevechtsvaardigheden van de jagers te verbeteren.


Foto IDF-woordvoerder


"In de afgelopen twee jaar heeft de IDF uitgebreide vooruitgang geboekt als gevolg van de verandering in de kenmerken van de vijand, het terrein en onze strijdkrachten", legt luitenant-kolonel Gilad Pasternak, "Exposure-Hatkifa" de IDF-verslaggever uit, "We weten dat het toekomstige slagveld er anders uit zal zien - en we handelen daarnaar."


Foto IDF-woordvoerder


Twee weken geleden werd een intensieve oefening gehouden om de trainingsmogelijkheden van de 828-teams te verrijken, met als doel de soldaten van de brigade zo goed mogelijk te laten begrijpen hoe strijders het slagveld ervaren en zo de kwaliteit van de training in de toekomst.


De oefening simuleerde een manoeuvre in het aangezicht van een ontmoeting met een vijandelijk lichaam van Hezbollah. De teams waren gestationeerd op verschillende posities in een noordelijke omtrek en getraind in alles wat van een jager wordt verlangd: informatie verzamelen, een actieplan opstellen, een volledige aanval uitvoeren en vechten tegen de vijand, waaronder het afvuren van langeafstandsantitankraketten en niet minder dan 40 raketten afgevuurd door teams van mortierinstructeurs. "We stelden ons binnen de grenzen van wat mogelijk de intensiteit en fysieke moeilijkheid voor die een rol zullen spelen in gevechten op Command Day", legt luitenant-kolonel Pasternak uit.


Foto IDF-woordvoerder


"Ik heb het gevoel dat deze oefening ons een breder begrip van gevechten heeft gegeven en ons gezamenlijke werk als trainingsstaf heeft versterkt", zegt Sergeant Talia Abaksis, drone-instructeur, "Ik geloof dat we de volgende keer hierdoor nauwkeuriger zullen zijn."


"Onze trainingsfaculteit zou de meest professionele moeten zijn en maximale trainingscapaciteiten moeten hebben, met een aanzienlijk begrip van de operationele omgeving in de volgende oorlog", concludeert luitenant-kolonel Pasternak, "we kunnen zeggen dat deze training de lat zeker hoger heeft gelegd. "


Foto IDF-woordvoerder

90 weergaven0 opmerkingen
bottom of page