top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De officier besloot een nier aan een vreemde af te staan en ontdekte dat het zijn buurvrouw was


Screenshot YouTube


Ronit, al 14 jaar nierpatiënt, wachtte ruim een jaar op een geschikte nier, toen de geschikte donor werd gevonden. Tijdens het anonieme donatieproces kwam majoor Y. er bij toeval achter aan wie hij zijn nier doneerde, het was zijn buurvrouw.


Al een jaar wacht Sharonit Nagar, die al 14 jaar lijdt aan een polycysteuze nierziekte, op het nieuws dat de juiste donor was gevonden. Deze week, na een reeks teleurstellingen, kwam de dag dat ze te horen kreeg dat wat ze had gehoopt eindelijk ging gebeuren.


Majoor Y., een IDF-officier in het informatiebeveiligingssysteem bij AMAN, besloot ongeveer een jaar geleden om een ​​van zijn nieren te doneren aan iemand die hij helemaal niet kende. Hij had niet gedacht dat het Ronit zou zijn, die naast hem op straat woont.


Ze kozen ervoor om de identiteit van majoor Y. voor Ronit verborgen te houden tot enkele ogenblikken voordat ze de operatiekamer binnenging. Ondanks het anonieme proces kwam majoor Y. er per toeval achter dat het zijn buurvrouw was: de zoon van majoor Y. oefent basketbal met Ronit's zoon, en toen de twee jongens met elkaar spraken, besefte majoor Y het toeval.


Deze week kwam de eerste ontmoeting tussen de twee - die geen enkel droog oog achterliet. Opgewonden en met verstikte stem dankte Ronit majoor Y voor zijn vrijgevigheid: "Ik wist dat God mij mijn engel zou sturen - en dat ben jij. Je geeft me echt leven."


"De donatie is een kans om iets van mezelf te geven voor de ander", zei majoor Y., "De donatie werd goedgekeurd op de dag voordat mijn schoonzus stierf en ik besloot het proces aan haar te wijden. Ik kijk er naar uit om Ronit na de operatie gelukkig en gezond te zien."1.203 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page