top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De prestigieuze IDF-elite zoek en reddings eenheid 669 staat voor het eerst open voor vrouwen


Screenshot YouTube


De IDF liet weten dat het voor het eerst voor vrouwen is toegestaan te dienen in de prestigieuze zoek-en reddingseenheid unit 669. Zes jaar nadat zijn voorganger het eerste groene licht had gegeven keurde IDF Stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi de integratie van vrouwen in gevechtsfuncties in de elite 669 Special Rescue Unit van de Israëlische luchtmacht goed


Kohavi nam de aanbeveling van IAF-commandant Maj.-Gen. Tomer Bar "als onderdeel van de discussies die zijn gehouden naar aanleiding van het werk van een professioneel team dat de dienstverlening van vrouwen in aanvullende gevechtsrollen onderzoekt", voegde de verklaring eraan toe.


"De luchtmacht zal haar poorten openen voor vrouwen om te solliciteren naar gevechtsfuncties in de speciale eenheid 669, waardoor een beter gebruik van het menselijk kapitaal van de IDF mogelijk wordt", aldus de verklaring.


Volgens de krijgsmacht moeten vrouwelijke troepen die nu in Unit 669 willen dienen verschillende screenings doorstaan ​​en aan de nodige eisen voldoen, "om ervoor te zorgen dat de eenheid haar operationele taken op de vereiste kwaliteit kan blijven uitvoeren." Duizenden rekruten proberen bij de eenheid te komen, maar slechts weinigen overleven de lange trainingsperiode.

“De luchtmacht is een pionier op het gebied van het integreren van vrouwen in alle rollen en in het bijzonder in gevechtsrollen. De commandant van de luchtmacht concludeerde dat waar fysiologisch en operationeel de mogelijkheid is om vrouwen te integreren, de luchtmacht dat zou doen', voegde het leger eraan toe.


Volgens de IDF is tegenwoordig zo'n 95 procent van de luchtmachtposities beschikbaar voor vrouwen.

89 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page