top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De rol die de kern zal vormen van inlichtingenactiviteiten


Foto IDF-woordvoerder


De ontwikkeling van de vijand, de ontwikkeling van geavanceerde technologische systemen en een toename van de reikwijdte van informatie leidden tot de creatie van een nieuwe functie in de Intelligence Division - de Geointet onderzoeker. Hoe ziet de nieuwe opleiding eruit? En hoe worden luchtfoto's nu ontcijferd in minuten in plaats van uren?


Over een maand zullen tientallen opgewonden soldaten uniformen aantrekken om direct te trainen voor een nieuwe en mysterieuze functie - de "Gaoint-onderzoeker".


Hoewel de training nu een jaar loopt, onder het Geointet Research and Extraction Center, is dit de eerste keer dat de Intelligence Division de functie heeft onthuld en de cursus in zijn nieuwe vorm heeft gepresenteerd.


Gaoint" is eigenlijk ruimtelijke geografische intelligentie, die de werelden van visueel, geografisch en veldonderzoek combineert, de hoofdactiviteit van de 9900-array.Met behulp van deze methode is het mogelijk om elk object of elke persoon die de grond raakt te lokaliseren - op, onder of erboven. Dit is een aanzienlijk voordeel bij het lokaliseren van de activiteit en locatie van de vijand.


De gevestigde exploitanten werken onder het decoderingscentrum, een subeenheid van 9900, wiens rol het is om de verzameling visuele intelligentie om te zetten in daadwerkelijke informatie. Een van de belangrijkste bezigheden van de eenheid is het ontcijferen van luchtfoto's van satellietfoto's, vliegtuigen en drones.


Foto IDF-woordvoerder


"Beelden die vanuit de lucht worden geproduceerd, bieden brede inlichtingeninformatie over wat er op de grond gebeurt", legt luitenant M. uit, commandant van de Thora- en trainingssectie, die verantwoordelijk is voor de overgang naar de nieuwe rol en de opname ervan in het 9900-systeem. En ze moesten een specifieke lokaliseren, ze moesten de afbeelding vele uren scannen om er daadwerkelijke inlichtingeninformatie uit te halen.'


"De afgelopen jaren hebben we baanbrekende systemen en algoritmen kunnen ontwikkelen", vervolgt ze, "Als we teruggaan naar het voorbeeld van de auto, weet een van de nieuwe systemen het gebied te scannen en de specifieke auto te vinden die ik nodig heb binnen enkele minuten. De cyberwereld heeft zich ook ontwikkeld - iets dat de overgang naar de internetonderzoeker versnelde."


Foto IDF-woordvoerder


Naast deze ontwikkelingen leidden andere zaken tot de verandering van het beroep: "De intrede in de digitale wereld leidde tot een toename van de hoeveelheid, reikwijdte en verscheidenheid aan informatie die in AMN werd verzameld. Het Geoint onderzoeksproces is gebaseerd op spectrum brekende foto's, speciale sensoren en nauwkeurige geografische informatie. Daardoor is het mogelijk om resoluties van een bijzonder hoog niveau te bereiken."


Met de verandering naar de nieuwe functie onderging ook de training van de militairen een facelift - van een MOPT-cursus van 13 weken (luchtfotodecoders) die uitsluitend gaat over het decoderen van de FTAA - naar een cursus verdeeld over drie meisjes. De centrale houdt zich bezig met het decoderen van foto's, maar de andere twee gebouwen houden zich bezig met verschillende onderzoeksprocessen en zijn gespecialiseerd in sensoren, intelligentietools en algoritmen.


Foto IDF-woordvoerder


"Tegenwoordig is het proces van het produceren van intelligentie dankzij het Geoint onderzoek sneller en effectiever", concludeert luitenant M., "Ik ontvang een luchtfoto van een van de inlichtingenmiddelen, samen met informatie die ik van andere onderzoekers ontvang, en door de systemen die tot mijn beschikking staan, totdat ik een echt inlichtingenproduct produceer voor de eenheden om doelen, doelstellingen en vijandelijke activiteiten over te brengen. Ik geloof dat de positie de kern zal vormen van de acties van met name 9900 en van de inlichtingendivisie in algemeen."

67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page