top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Sky Rider-unit, een team voornamelijk vrouwelijke soldaten, redt levens en dwarsboomt de vijand

Screenshot YouTube


Dit artikel is eerder verschenen op de Hebreeuwse pagina van de IDF website en is geschreven door Shira Hellman.


De Sky Rider-unit werkt op de hoogste intensiteit - binnen en buiten de Gazastrip. Met behulp van de verzamelde inlichtingen dwarsboomt de eenheid de vijand, minimaliseert de schade aan de niet-betrokkenen en redt levens. We hoorden van een team vrouwelijke strijders in de reservaten over het werk, de uitdagingen en het belangrijke moment van de gevechten dat ze niet zullen vergeten.


De oorlog bracht elk van de vrouwelijke reservisten in het team van de Rochash-eenheid op verschillende momenten in hun leven: een grote reis, een verhuizing en een diploma. Maar bij het uitbreken van de oorlog stonden S, S, N en A op. en vormden het nieuwe team: "We werkten niet samen, maar we hadden wel rechtstreeks contact, en alles voelde heel natuurlijk."

Foto IDF woordvoerder


De eenheid gelooft in de werking van antitankraketten van het Rochash-type en stelt contracten op die nodig zijn voor de strijdkrachten in de Gazastrook. De mannelijke en vrouwelijke strijders lanceren de drone, besturen hem op afstand en vinden een contract dat helpt de vijand te dwarsbomen, de schade aan onschuldigen en dubbelzijdig schieten te verminderen. Normaal gesproken werkt de eenheid samen met de divisies en brigades in gerichte operaties om inlichtingen te verzamelen - bij operationele activiteiten in het zuiden van het land of bij arrestaties bij de IOSH.


Nu is de actie veel dynamischer: bijna elke strijdmacht in Gaza heeft een team van een aannemer die mee beweegt op het grondgebied van de Gazastrook of zelf een inlichtingenactie van ver levert”, leggen ze uit.


Zodra de missie op hen aankomt, gaan er twee de UAV lanceren en gaan de anderen naar de operationele positie om deze op afstand te besturen, het contract te bekijken en de strijders op elk gewenst moment op de hoogte te houden van de situatie.


Het is een aanzienlijk voordeel om teams van de eenheid naar het veld te brengen - op deze manier worden de communicatietijden tussen de strijdkrachten en de Rochash-jagers verkort, en dit verkort het sluiten van vuurcirkels. De Rochash-antitankraket heeft twee opvallende kenmerken die helpen op het slagveld - het is klein en stil. “We hebben een manier om informatie over de vijand te verzamelen – zonder dat hij informatie terugkrijgt”, vertelt Lt. (res.) N.

Foto IDF woordvoerder


De vrouwelijke soldaten van het team vertelden ons één incident dat ze nooit zullen vergeten, waarbij ze de soldaten van het 13e bataljon van de Golani Brigade hielpen uit een situatie te komen waarin ze omringd waren door de vijand: "De situatie was niet goed Er hing een zware mist en wij waren de enige waarnemers. Dankzij onze identificatie slaagden ze erin zich te redden, en de ochtend erna ontdekten we dat ze niet gedood of ernstig gewond waren – dit is een gebeurtenis die in ons geheugen gegrift staat. herinnering, en heeft ons sindsdien vergezeld in de gevechten."


Zo hebben ze de levens van veel strijders gered. "In het begin was het een uitdaging", bekent S., "maar hoe vaker we het deden, het werd onze routine, en nu nemen we binnen enkele minuten cruciale beslissingen."

Foto IDF woordvoerder


‘Hoewel we uit verschillende plaatsen kwamen en elkaar voor de oorlog niet kenden’, scheppen ze op, ‘maar nu zijn we als een familie, en we twijfelen er niet aan dat we zullen blijven en een bijdrage zullen leveren – zoveel als we kunnen en voor zolang als het duurt."389 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page