top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De stafchef, Aviv Kochavi, nam donderdag deel aan een herdenkingsrit voor wijlen majoor Bar Falah


IDF-stafchef met moeder van wijlen majoor Bar Falah. Screenshot YouTube


De stafchef, luitenant-kolonel Aviv Kochavi, nam donderdag deel aan een rit met motorfietsen en antieke voertuigen ter nagedachtenis aan wijlen majoor Bar Fala.


Wijlen majoor Bar Falah viel tijdens een operationele activiteit die hij leidde als onderdeel van zijn positie als Nahal patrouillecommandant nabij de Jalma overgang. Tijdens zijn leven heeft Bar veel van zichzelf geïnvesteerd en bijgedragen aan kansarme bevolkingsgroepen, overlevenden van de Holocaust, slachtoffers van geweld, eenzame soldaten en meer.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De reis werd gehouden ter nagedachtenis aan wijlen Bar en voor de erfenis die hij naliet na zijn val; de reis was in samenwerking met risicojongeren en was de grootste motor- en autoreis die plaatsvond in Israël, vanuit het noorden van het land door het centrum, naar het zuiden.


"Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor dit initiatief en voor de reis die vandaag vele uren duurt - dit is een mooie en ontroerende erkenning voor Bar", zei de stafchef. Deze reis maken, ik zou willen dat we elkaar onder deze omstandigheden niet hoefden te ontmoeten, maar de Israel Defense Forces werken samen met de veiligheidsdiensten elke nacht voor de verdediging van de staat Israël. Barr maakte deel uit van die verdediging. Aanvallen werden voorkomen en er zullen er nog veel meer voorkomen als gevolg van deze succesvolle activiteit - Shaver stond aan de top."


Foto IDF-woordvoerderseenheid


"Ik wil iets zeggen over het gedrag van Bar, we leren onze soldaten over de betekenis van leiden vanaf het front en de betekenis van bevel, moed, persoonlijk voorbeeld en leiden in de strijd vanaf het front. Hij deed het, hij demonstreerde het en hij heeft er een hoge prijs voor betaald.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


"Ik wil jullie vertellen over iets dat ik heb meegenomen uit de ontmoeting met Dalia, zijn moeder, en de Falah familie," vervolgde hij, "Het was een diepgaande ontmoeting, maar sinds die ontmoeting staat er één zin in mijn geheugen gegrift en die drukt de hele persoonlijkheid van Bar uit, het drukt in mijn ogen zijn leiderschap en zijn verantwoordelijkheid uit.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bar belde na een operationeel incident naar zijn moeder en zei tegen haar: 'Mam, we zijn gewond geraakt door de hand van mijn contactpersoon', dit is in mijn ogen een geweldige zin die benadrukt dat de verwonding van zijn contact eigenlijk een verwonding aan zijn lichaam is, dit is een uiting van leiderschap. Hoewel ik geen motorrijd, neem ik ook deel aan deze reis om zijn naam en de waarden van Bar te bestendigen".


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Als ik het over leiderschap heb, gebruik ik deze uitdrukking van Bar," zei de stafchef tot besluit, "ik gebruik het persoonlijke voorbeeld van leiden vanaf het front, en ik gebruik deze uitdrukking die naar mijn mening de essentie is van wat een goede commandant is die houdt van en geeft om zijn soldaten. Heel erg bedankt voor wat jullie doen."


Aan het einde benadrukte Tal Falah, de broer van wijlen majoor Bar Falah: "De familie en vrienden van wijlen majoor Bar Falah willen zijn pad voortzetten en het Ahi Givor centrum oprichten dat jongeren zal onderwijzen die crises hebben meegemaakt, in de waarden van geven, vrijwilligerswerk en militaire dienst.

47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page