top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 'tequila-eenheid' van de GSS schakelde de terrorist van Tel Aviv uit

Bijgewerkt op: 9 apr. 2022


Kaartje met de route van 3,5 km die terrorist had afgelegd van Dizengofstreet naar Jaffa. Kaart via Channel12 news.


Ongeveer 9 uur na de aanslag in Dizengofstreet en ongeveer 3 en een halve kilometer van de plaats van de aanslag waar hij 2 mensen vermoorde en 15 mensen verwondde, werd de 28-jarige terrorist Raed Hazem, een inwoner van het vluchtelingenkamp Jenin, gelokaliseerd en tijdens een vuurgevecht gedood in Jaffa. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de moord op de terrorist vanmorgen zijn leden van het "Tequila"-team, een operationele eenheid van de GSS, Binnenlandse Veiligheidsdienst..


Het voor altijd uitschakelen van de terrorist van de aanslag in Tel Aviv wordt gedefinieerd als de 15e verijdeling van "Tequila" in de afgelopen vier maanden. Vorige week nog werd bekend dat in Jenin in een gezamenlijke operatie van de GSS, de IDF en de IDF drie terroristen die op het punt stonden op korte termijn een aanslag uit te voeren, werden geëlimineerd.


Tequila eenheid. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Door middel van afluisteren, surveillance en het gebruik van drones bundelt het defensie-instituut zijn krachten met als doel de volgende dreigingen te lokaliseren - nog voordat de terroristische bedoelingen zijn gerealiseerd: een inlichtingenbeeld opbouwen.


Samen met de IDF-strijders sluit de eenheid de cirkel - valt de terroristische cel aan en voert de nodige acties uit die leiden tot het elimineren van de terroristen.


De 27-jarige Ra'ed Khazm, inwoner van Jenin, die donderdag de terreuraanslag in Tel Aviv uitvoerde. Foto politiewoordvoerder


Als onderdeel van dezelfde voorbereidingen voor terrorismebestrijding, stonden de veiligheidstroepen vanmorgen, de eerste vrijdag van de ramadan, voor geen geringe uitdaging.


Ondanks de aanval van gisteravond, was er geen verandering in de beperkingen voor Palestijnen om Jeruzalem in het algemeen binnen te komen, of om de Tempelberg in het bijzonder te betreden, en vanmorgen baden ongeveer 6.000 moslims op de Tempelberg. Gelijktijdig met het gebed dat zonder bijzondere incidenten eindigde, werden in de hoofdstad zo'n 3.000 politieagenten ingezet


Nu probeert het defensie-instituut onderscheid te maken tussen de gebeurtenissen en Jeruzalem en de Tempelberg uit het spel te krijgen. Het doel is om zoveel mogelijk vrijheid van aanbidding mogelijk te maken om het Palestijnse publiek bij de evenementen te houden.
186 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page