top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De tijd is om – en het geduld is voorbij”: duizenden mensen eisen vrijlating gegijzelden

Foto N12News


"Eis nu een deal": Duizenden mensen demonstreerden vrijdagavond met de families van de ontvoerden voor de Kirya in Tel Aviv - waarin wordt opgeroepen voor de terugkeer van hun dierbaren die door Hamas in de Gazastrook worden vastgehouden.


Het protest op de Sjabbat-avond komt kort na de tragische gebeurtenis waarbij drie Israëlische ontvoerden die probeerden te ontsnappen uit hun gevangenschap per ongeluk werden doodgeschoten, blijkbaar geïdentificeerd als terroristen.


Om middernacht op Sjabbat geven de families een "speciale verklaring" op het "ontvoerde plein" in Tel Aviv. Kort na het begin van de demonstratie gingen de demonstranten naar het kruispunt met Menachem Begin - en blokkeerden de weg“De tragedie die vanavond werd bekend gemaakt verscherpt de paniek alleen maar, de tijd dringt – en het geduld raakt op”, zeiden de families die een nieuwe deal eisen om de ontvoerden vrij te laten. "Iedereen is geroepen om onze geliefde nu te komen opeisen - en te leven.

Foto N12News


Bij het tragische incident werden de ontvoerden Yotam Haim, Samer Fuad Al Talalka en Alon Shamriz per ongeluk gedood door IDF-vuur.


Volgens een voorlopig onderzoek naar het incident identificeerden de soldaten tijdens een scan door de strijdkrachten in Sagiya vandaag in de ochtend de drie ontvoerden die hen benaderden als een bedreiging. Ze schoten op hen en de drie werden gedood. In eerste instantie was het niet duidelijk of het om Israëlische ontvoerden ging, al begrepen de soldaten meteen dat het om een ​​vergissing ging. De lichamen werden naar Israël gebracht en ondergingen een onderzoek waaruit bleek dat zij de Israëlische ontvoerden waren.


Eerder op vrijdagavond drukte MeravSvirski, de zus van Itai die naar Gaza werd ontvoerd, haar woede uit in de "Olan Friday" Naar aanleiding van het incident, en gezien het feit dat er geen nieuwe deal is voor de vrijlating van extra gijzelaars. "Ik ben geschokt, ik ben boos. Ik ben in vreselijke angst - 70 dagen, op elk moment. "De afgelopen dagen zijn er alleen maar lichamen naar buiten gekomen", zei ze pijnlijk.332 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page