top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De twee weken durende IDF oefening is begonnen en is een voorbereiding op oorlog op meerdere fronten


Foto IDF-woordvoerder


De Joint Chiefs of Staff-oefening "Firm Hand" is maandag begonnen en zal ongeveer twee weken duren. De oefening simuleert een oorlog op meerdere fronten in lucht, zee, land, spectrum en cyberarena's.


Als onderdeel van de oefening zal het vermogen van de IDF om voorbereid te zijn op een langdurige campagne in verschillende arena's worden getest.


De IDF zegt dat duizenden troepen van het staande leger en het reserveleger de komende twee weken zullen deelnemen aan de oefening.

De troepen zullen oefenen met het omgaan met uitdagingen en explosieve gebeurtenissen in verschillende arena's tegelijkertijd.


Als onderdeel van de oefening vindt een commando-oefening van het Noordelijk Commando plaats. In de eerste week zal de oefening gericht zijn op het oefenen van het "Galil"-patroon, en in de tweede week op het oefenen van het "Gesh"-patroon.


Ook in de civiele ruimte zullen operatieve plannen worden geoefend en het redden van levens aan het thuisfront. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst geoefend met de werking van spectrale controlecellen, die tot taak hebben een situatiebeeld te formuleren op het gebied van spectrumoorlogvoering.


Als onderdeel van de oefening, die vooraf was gepland als onderdeel van het trainingsschema voor 2023, zal een levendige beweging van de veiligheidstroepen voelbaar zijn: militaire en pantservoertuigen en marine schepen.
150 weergaven0 opmerkingen
bottom of page