top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De unit die bewijst dat voor elk operationeel probleem binnen enkele uren een ​​oplossing bestaat


Screenshot YouTube


3D-printers, lasersnijmachines en kunstmatige intelligentie - met dit alles produceert Yaftah het meest creatieve leger in de IDF dat aan elke eis voldoet. Wanneer onze strijdkrachten in het veld een probleem tegenkomen, verandert de eenheid het slagveld voor hen. Het is moeilijk voor te stellen, maar wanneer het product een dozijn traangasgranaten afgeeft, kun je beginnen te begrijpen wat ze doen. Een bijzondere blik op een plek waar zelfs de meest verre droom werkelijkheid kan worden

Het is 2018 - Elke vrijdag bezoeken tienduizenden Palestijnen regelmatig de grens tussen Israël en de Gazastrook - ze demonstreren gewelddadig tegen de Israëlische veiligheidstroepen en dreigen de omheining te doorbreken. De reeks botsingen en schendingen van het bevel duurde ongeveer drie jaar en wordt op dat moment beschouwd als een van de meest prominente gebeurtenissen in de Gazastrook.


Foto IDF-woordvoerder


De IDF besefte dat er behoefte was aan een snelle oplossing voor de verspreiding van de gewelddadige demonstraties op het hek. De hogere rangen wendden zich tot een van de oudste en belangrijkste eenheden in de IDF om een ​​oplossing te vinden - Yaftah. En sindsdien zijn ze alleen maar blijven groeien en vooruitgaan.


"Yaftah is een multi-engineering en technologische eenheid, die verschillende technische gebieden omvat met de nadruk op elektronica, software, materialen, mechanica en explosieven", legt de commandant van de eenheid, luitenant-kolonel Chips, frames, timmerwerk en naaien uit Dit alles om een ​​betrouwbaar en veilig product te leveren voor de operationele kant."


"Tijdens de gewelddadige ongeregeldheden hebben we een oplossing bedacht zodat de demonstranten niet over het hek konden klimmen en het konden doorbreken - 12 rookgranaten die traangas werpen. We gooiden in totaal 2.000 granaten en dit was een van de belangrijkste elementen bij het stoppen van de demonstraties. , "voegt luitenant-kolonel toe.


Foto IDF-woordvoerder


Met behulp van geavanceerde printers, lasers en zelfs kunstmatige intelligentie produceren de Israel Defense Forces technologische oplossingen voor operationele problemen die vanuit het veld ontstaan ​​- denk aan het slagveld waar het veld van drones zich in hoog tempo ontwikkelt. voor specifieke eenheden die een reactie vereisen op snelle operaties die plaatsvinden binnen een korte periode vanaf het moment van het verzoek.


"In het begin", beschrijft de commandant van de eenheid, "is het product dat we bouwen 'boutique' - geschikt voor één operatie, voor een specifieke jager en voor een specifieke eenheid. Later beschouwen we het als een bouwsteen die kan worden aangepast aan een bredere distributie, en we zijn van plan om het mogelijk te maken om de AML tegen lage kosten te exporteren - Het is ons duidelijk dat als het goed is voor één operatie, het ook geschikt kan zijn voor andere operaties, en we zien dubbel werk van een aantal van deze mogelijkheden."


Foto IDF-woordvoerder


Zoals bijvoorbeeld de "Rhino" - een geavanceerde drone waarmee granaten vanuit de lucht kunnen worden afgevuurd, inclusief dodelijke spuitgranaten, die werd geboren als een oplossing voor de behoefte van de multidimensionale eenheid. Dit is een drone die kan worden gebruikt om granaten precies af te vuren, bijvoorbeeld door het raam van een gebouw waar terroristen zich schuilhouden. Een ander voordeel is dat de 'Rhino' niet weg werpbaar is en na gebruik terugkeert naar de krijger.


Foto IDF-woordvoerder


"We presenteerden de eenheidscommandant twee oplossingen - een gebaseerd op een 40 mm Metol en de andere gebaseerd op een "Negev". Na verloop van tijd realiseerden we ons dat de Negev een wapen is dat minder relevant is voor de bediening en we gingen door met de sling", herinnert luitenant-kolonel E. zich. "We kwamen met een elegante oplossing op basis van een 3D-printer, met een cartridge dat in 3D wordt geprint - heel betrouwbaar en nu al operationeel."


"Momenteel is degene die ervoor gekwalificeerd is de multidimensionale eenheid, en we verwachten dat in het komende jaar meer eenheden de drone gaan gebruiken - we zien dat dit zeer relevant is voor de beschrijvingen van Judea en Samaria, en waarschijnlijk ook aan andere beschrijvingen, "merkt de Yaftah-commandant op, "Mijn inschatting is dat we dit jaar nogal wat neushoorns in het veld zullen zien - ik neem ook aan dat we niet zullen horen over alles wat deze 'Rhino's' zullen doen."


Foto IDF-woordvoerder


Twee andere vlaggenschipontwikkelingen van de eenheid zijn niet gerelateerd aan de drones en de aanvalswerelden. Dit zijn technische producten waarvoor tegenwoordig innovatieve ontwikkelingen worden gemaakt - de "Chameleon" en de verbeterde Calimagor-lading.


"De kameleon is een idee van de amla-afdeling - ze kwamen hier en vroegen om een ​​nieuwe, multifunctionele aanval", legt de commandant van de eenheid uit, "na de gezamenlijke hackathon kwamen we met de idee om de hackframes die we al hadden ontwikkeld na castlead te nemen en ze te gebruiken bij de ontwikkeling van de amal" H, naast het mechanisme dat we in 3D hebben geprint - waardoor dit ding verandert in een frame dat weet hoe het moet doorbreken deuren, hekken, ramen, muren en blokken."De Yaftah eenheid, zoals ze wordt genoemd, opent onvoorstelbare mogelijkheden voor alle operatieve elementen in de IDF, die de kwaliteit van de kracht op het moderne slagveld verbeteren, waar drones, zelfmoorddrones en zelfs antitankraketten - in staat zijn om te beslissen een gevecht.


"De komende jaren zullen we in de wereld van deze inhoud zijn - van raketten, aangewezen aanvallende ladingen", begint Sal E. te concluderen, "daarna moeten we zien welke technologieën nog volwassen worden - we zullen zeker en zeker ingaan alle werelden van kunstmatige intelligentie. We zijn al binnen, maar het is iets dat zal blijven groeien."


Inderdaad, zelfs de IDF blijft niet onverschillig voor de kunstmatige intelligentie-revolutie die ons leven de afgelopen tijd stormenderhand is binnengedrongen. Desondanks gebruikt de Yateh eenheid niet de AI-software die we allemaal kennen, maar andere geavanceerde en unieke technologieën.


"Bij elke operatie wil de IDF de bijkomende schade aan niet-betrokken bevolkingsgroepen en infrastructuren zoveel mogelijk beperken en zeer nauwkeurig optreden. De AI helpt ons om nauwkeuriger te zijn in ons leger - dit zal de operationele kracht veel chirurgischer maken, om echt de vijand te raken en niet degenen in de buurt. Ik denk dat we de resultaten al in het komende jaar zullen zien. "

65 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page