top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De vader van Liri Elbag na de publicatie van haar foto: 'ik leef niet meer"

Kopy van X-foto Daily Mail


Eli Elbag, de vader van Liri die 95 dagen geleden naar Gaza werd ontvoerd, werd dinsdagavond op N12News geïnterviewd en wees naar de foto van zijn dochter in Hamas gevangenschap, gepubliceerd in de British Daily Mail.


"Kijk eens goed naar de foto, naar de angst. Het is een angst van 'alsof ze me gaan vermoorden'. Ze ziet eruit als een meisje uit een horrorfilm. Sinds ik de foto heb gezien, kan ik het niet meer uit mijn ogen krijgen,' deelde Eli pijnlijk mee.


"Sinds de foto gepubliceerd is, kan ik hem niet meer verteren", voegde Eli eraan toe. "Je dochtertje zo zien, met een gewonde ziel - het is iets onbeschrijfelijks. De foto scheurde het gezin aan stukken, het komt plotseling met een knal in je ogen. Je zegt tegen jezelf: 'Oh, wat gaat ze door een hel, ze is pas 18'. De blik zegt alles.


"Elke dag sterven we opnieuw, een gevoel dat alleen de families kunnen begrijpen".


Eli deelde ook de getuigenissen die hij hoorde van de terugkeerders uit Gaza: dat ze zijn dochter daar hadden gezien. "We hebben getuigenissen gekregen, veel willen ze niet vertellen. We hebben een teken van leven gekregen, maar sindsdien niets meer."


Tegen de achtergrond van de verschrikkelijke onzekerheid benadrukte hij: ‘Ik heb 95 dagen niet gewerkt, ik heb een bedrijf – en ik heb geen bedrijf. Een dag is geen dag, een nacht is geen nacht. 's Morgens levend wakker worden en dood naar bed gaan. Elke dag sterven wij opnieuw. Het is een gevoel dat alleen de families van de ontvoerden kunnen begrijpen.'

De zus en vader van de 18-jarige Liri die in Gaza werd ontvoerd Foto: N12News


Shai, de zus van Liri, die dinsdagochtend deelnam aan het debat in de Knesset , vertelde over de gevoelens: “Kilte, wat er door mijn hoofd ging, is wat maakt Liri daar door? Wat maken alle vrouwen door? Wat Aviva vertelde is een klein deel, bij elk klein dingetje vermoed je alleen maar wat daar gebeurt. Haar foto ging de hele media over, en ik vraag mezelf af: 'Waarom schreeuwt de wereld niet? Hoe schreeuwt ze niet?'1.345 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page