top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De vannacht omgekomen Luitenant-kolonel (res.) Nathaniel Alkovi werd onlangs geinterviewd op N12

Luitenant-kolonel (res.) Nathaniel Alkovi. Foto IDF woordvoerder


Luitenant-kolonel (res.) Nathaniel Alkovi, werd gisteren (maandag) gedood in een gevecht in de Gazastrook. Zijn familie is op de hoogte gebracht. Hij laat een vrouw en vijf kinderen achter. Zijn begrafenis zal vandaag om 13.00 uur plaatsvinden op de militaire begraafplaats in Haifa.


Wijlen luitenant-kolonel (res.) Alkobi werd tijdens de oorlog geïnterviewd door N12News . In het interview zei hij: “We verdedigen ons sterk binnen de nederzettingen en creëren hier een nieuwe realiteit. Van hieruit kijken we vooruit. wij zijn sterk." Hij voegde eraan toe: “We zijn hier vanaf nu en zolang het duurt – of het nu maanden of langer is, we zijn hier totdat deze zaak voorbij is.”In het interview sprak wijlen luitenant-kolonel (res.) Elkoubi ook over zijn vrouw en kinderen: “Mijn vrouw zit thuis met vijf kinderen, sterk achterin, steunt ons van achteren, mobiliseert alles voor het bataljon, zij is de 'back-up' van het bataljon, ook al lukt het mij niet om te veel met haar te praten." Hij wilde tegen zijn familieleden zeggen: "Ik hou van jullie, dankzij jullie zijn we hier sterk. Jullie zijn de echte helden die ons van achteren steunen." 


Zijn vriend, Ben Binyamin, prees hem in een post op Facebook: “Nati, mijn dierbare en geliefde vriend, weigert het moeilijke nieuws te geloven en te accepteren dat je je leven hebt gegeven voor de staat Israël die vecht voor het vaderland. Het is moeilijk te geloven dat het voorbij is, je glimlach zal voor altijd in mijn hart blijven. Rust zacht, beste vriend, en ik beveel eerlijkheid aan aan al je dierbare familie, zorg voor hen van bovenaf, zorg voor de vrouw, de kinderen en de dierbare vader en zussen. We zullen je voor altijd herinneren, lieve vriend.'


Op de laatste Dodenherdenking schreef wijlen luitenant-kolonel (res.) Elkoubi een bericht op Facebook ter nagedachtenis aan de martelaren van de IDF in de Israëlische systemen. Hij bracht hulde aan hen in zijn schrijven: " 24.213 engelen... Bedankt voor wat je was, voor het leven in dit land dankzij jou, voor het voorrecht Vecht aan jouw zijde, dank je."


Ongeveer anderhalve maand geleden publiceerde N12News over de eerste momenten na het begin van het bloedbad in de Gazastrook op 7 oktober – en de vindingrijkheid en snelheid van wijlen luitenant-kolonel Alkobi bij het reageren op de gebeurtenissen. Om 07.20 uur, minder dan een uur nadat de gebeurtenissen begonnen, gaf generaal-majoor kapitein Shir Biton, de triadeofficier, de opdracht om het hele bataljon naar de sector te verplaatsen.


"Om 07.41 uur belde de commandant mij, hij viert ook de Shabbat. Hij was op weg naar de synagoge', zei kapitein Bitton. Het bevel van majoor D. was duidelijk: alle commandanten in dit stadium overslaan. Slechts een uur na het begin van de aanval en uren voordat de IDF de situatie begreep, begon het 630e Bataljon al in te zien dat dit een andere gebeurtenis was dan waarmee ze vertrouwd waren. Een van de soldaten in het bataljon woont in de Gaza Envelop en belde het hoofdkantoor om het hem te vertellen. "Hij hoorde 's ochtends een vuurwapen en het was vreemd voor hem", beschreef Beaton. "Rond 07.20 uur in de ochtend vertelde hij de commandant dat het iets ongewoons was."


De generaal-majoor dacht niet lang na en gaf in eerste instantie het bevel aan Beaton om de officieren en commandanten van het bataljon te bespringen. Ze nam deze gesprekken op en monteerde ze in een video die ze op haar Instagram-account deelde. "Weet je dat we zijn gesprongen? ' ze wendde zich tot een van hen. Een andere. 'We werden in de divisie gegooid, we moeten daar komen' - en zo ging het maar door.


384 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page