top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De vertrekkende premier Bennett en de aankomende premier Lapid houden de overdrachtsceremonie


Foto Haim Zach /GPO


De vertrekkende premier Naftali Bennett en de nieuwe premier Yair Lapid hielden vandaag (donderdag) een bescheiden overdrachtsceremonie op het kantoor van de premier in Jeruzalem. Hoge functionarissen van hun bureaus en leden van de families Bennett en Lapid woonden ook de ceremonie bij.


Vervolgens werd een ordelijke en diepgaande overgangsvergadering gehouden tussen de vertrekkende premier Bennett en de nieuwe premier Lapid, waarin eerstgenoemde de belangrijkste veiligheids- en diplomatieke kwesties van de staat Israël schetste.

Foto Koby Gideon / GPO


Aftredend premier Bennett zei: "Deze zeer speciale positie en dit land behoren aan niemand toe. Ze behoren toe aan het hele volk van Israël. Ik draag u de verantwoordelijkheid voor de staat Israël over. Ik wens dat u het goed bewaakt en moge G'd over je waken.


Lihi, ik wil zeggen dat het niet gemakkelijk is om de vrouw van de premier te zijn. Maar de stabiliteit is thuis, de warmte is thuis, de plek die je kent. Iedereen zal er voor je zijn, zonder belangen van buitenaf, zonder iets. Dit is de hoeksteen van het succes van Yair.


Gilat, je bent geweldig, je bent iets speciaals. De kinderen, ik weet dat het geen gemakkelijk jaar was, maar wat ik jullie aan het begin heb gezegd, we zijn allemaal samen voor het land. Samen hebben jullie een prijs betaald voor het land.

Foto Kobi Gideon / GPO


Yair, elke Shabbat zegenen we de kinderen: 'Moge G'd je maken zoals Efraim en Menashe. Moge de Heer u zegenen en bewaren. Moge Hij Zijn aangezicht over u laten schijnen en u genadig zijn. Moge Hij Zijn aangezicht naar u opheffen en u vrede schenken.' Succes mijn broer!"


Aankomend premier Yair Lapid: "Verbazingwekkend genoeg zei mijn moeder 25 minuten geleden dezelfde zegen tegen mij. Ik zal nog zeggen wat ik te zeggen heb.


Ik heb onder premiers gewerkt. Ik ben bekend met premiers. Je bent een goede man en een uitstekende premier. Je bent ook een goede vriend. Dit is geen afscheidsceremonie omdat het niet de bedoeling is om afscheid van je te nemen."

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page