top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De "Vier Soorten" Soekot markt in Jeruzalem is terug


Foto gemeente Jeruzalem


De gemeente Jeruzalem nodigt alle inwoners van de stad, evenals bezoekers, uit voor de grootste ‘vier soorten’ markt in Israël, die voor het eerst zal worden gehouden ter ere van Soekot, direct na Jom Kipoer, op het Valero-plein. sinds de renovatie en modernisering van het plein dat grenst aan de Mahane Yehuda-markt.


Enkele tientallen kraampjes zullen de "vier soorten" landbouwartikelen die verband houden met de feestdag - de "etrog" (citroen), "lulav" (palmtak), "hadas" (mirte) en "arava" (wilg) - individueel aanbieden en in sets, in verschillende varianten, en in overeenstemming met de gewoonten van verschillende Joodse gemeenschappen, met het hoogste niveau van kasjroet.


De kleurrijke en unieke markt, die voor de 25e keer in Jeruzalem zal worden gehouden, zal ongeveer 40 kraampjes hebben waar de artikelen worden aangeboden, gerangschikt volgens soort, gemeenschap, geloofsovertuiging en gebruiken, evenals soeka-versieringen.


In een verklaring wees de gemeente Jeruzalem, die al jaren helpt de markt in stand te houden, erop dat “de Vier Soorten Markt op het gerenoveerde Valero-plein, tegenover de Mahane Yehuda-markt, dit jaar zijn 25e verjaardag viert, en het is er een van.” van de evenementen die je echt niet mag missen. Het is een kleurrijke en diverse markt van 'vier soorten' die voor iedereen toegankelijk is: volwassenen en kinderen, mannen en vrouwen, seculier en religieus, Israëli's en toeristen.'


Foto gemeente Jeruzalem


Onder de kooplieden die de kraampjes bemannen, bevinden zich mensen die gespecialiseerd zijn in speciale producten van zeer hoge kwaliteit, waaronder citroenen die honderden sikkels kosten, inclusief producten die uit Italië en Marokko worden geïmporteerd. Daarnaast zullen handelaren palmtakken aanbieden die met de hand zijn geplukt en individueel door boeren zijn geselecteerd, evenals de beste citroenen, die door de kopers één voor één met een vergrootglas worden onderzocht. “Iemand die de ‘Etrog Exchange’ op de Four Species Market in Jeruzalem ziet, zal een handel zien die net zo vol actie is als de handel op Wall Street in New York”, merkten stadsfunctionarissen op.


De markt trekt veel reizigers en Israëlische gezinnen, met elk jaar meer dan 700.000 sets van de vier soorten die op markten in Israël worden verkocht. Ook decoraties, riet en gevelbeplating zullen op de markt worden verkocht, zodat bezoekers die de vakantie volledig willen beleven, alles wat ze nodig hebben op één locatie kunnen vinden.


Foto gemeente Jeruzalem


De markt zal voor het eerst op het Valero-plein worden gehouden na de belangrijke en indrukwekkende upgrade van de locatie. Het werd onder meer opnieuw bestraat en ingericht met natuursteen, houten vloeren, planten, gras en bomen, pergola’s, zitjes, decoratieve lichtmasten, straatmeubilair en een uniek waterpartij. Op het plein is recentelijk ook gewerkt aan de plaatsing van een afvalpers, die een oplossing biedt voor onder meer de marktkooplieden en bewoners van de omgeving.


De markt is geopend van dinsdag 26 september tot en met donderdag 28 september van 8.00 tot 23.00 uur, en op vrijdag 29 september van 8.00 uur tot twee uur voordat de sabbat begint.


In een verklaring zei de gemeente Jeruzalem: “Jeruzalem en zijn inwoners van alle achtergronden en gemeenschappen hebben een unieke, rijke en bijzondere traditie voor de feestdagen van de maand Tishrei. De hoofdstad wordt gekenmerkt door een unieke historische, culturele, nationale traditie. en religieuze rijkdom en diepgang die nergens anders ter wereld of in het land te vinden is. De Jerusalem Four Species Market is uniek in zijn soort en is een authentieke traditionele, nationale en culturele viering. Het unieke karakter ervan ligt in het feit dat het staat open voor iedereen: degenen die de vier meest exquise soorten komen kopen, maar ook andere bewoners en bezoekers. We nodigen iedereen uit om te komen genieten van de speciale en unieke sfeer die alleen in Jeruzalem bestaat.128 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page